Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Гуманітарка, аліменти й хабар: у Кропивницькому засудили держвиконавицю

Ленінський райсуд Кропивницького засудив держвиконавицю Фортечного відділу Державної виконавчої служби за отримання хабаря. Жінка визнала провину. Їй присудили штраф у сумі 51 тисяча гривень. Також їй на 3 роки заборонили обіймати посади у владі.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами справи, у березні 2024 року мешканець Кропивницького звернувся до посадовиці через виконавче провадження щодо нього.

Через несплату аліментів виконавча служба арештувала його рахунок, заборонила керувати авто й виїжджати за кордон. Він влаштувався водієм до громадської організації «Центр сприяння соціальної адаптації психологічної реабілітації учасників АТО та інвалідів» та перевозив гуманітарну допомогу. Через заборону на керування авто у нього постійно виникали труднощі з поліцією.

Держвиконавиця пообіцяла скасувати заборону керувати авто на період його роботи в громадській організації. Для цього чоловіку необхідно було принести довідку про працевлаштування.  

Як каже слідство, після розмови посадовиця відвела чоловіка в сторону та висунула вимогу надати їй 30 000 гривень за зняття обмеження й надалі за скасування арешту рахунків і закриття провадження.

Згодом у спілкування через «Viber» жінка повідомила, що можна заплатити менше й попросила переказати їй 500 гривень на картку. Заявник надіслав їй гроші.

За домовленістю держвиконавиця зняла обмеження на керування авто й користування банківськими рахунками. За це отримала від заявника переказом на свою банківську картку 4 500 гривень.

За зняття заборони на виїзд за кордон жінка попросила вже 2 000 тисячі доларів, проте надалі згодилася на 70 000 гривень. У травні 2024 року в холі адмінбудівлі виконавчої служби вона віддала заявнику постанову про зняття заборони. Своєю чергою чоловік, тримаючи документ,  поклав під нього гроші. Як каже слідство, посадовиця повернулася до свого кабінету за сумочкою. Вона показала заявнику, що гроші треба покласти до сумки. Після передачі грошей жінку затримали.

На суді вона визнала провину та розкаялася. Суд кваліфікував її дії за ч. 1 ст. 368 КК України. Тобто отримання службовцем хабаря з використанням службового становища.

Ухвалюючи рішення суд вказав, що вказане правопорушення є нетяжким та врахував щире каяття обвинуваченої, сприяння розслідуванню. Суд вирішив, що перевиховання обвинуваченої можливе через покарання, передбачене санкцією статті. А саме – штраф.

В підсумку 18 вересня суд визнав жінку винною та призначив їй 51 тисячу гривень штрафу. Також вона має сплатити 15 тисяч гривень, що витрачені на залучення експертів. Крім цього, обвинувачена протягом трьох років не може обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

За інформацією з порталу «Судова влада», обвинувачена у справі – Єлизавета Клюшніченко. У червні 2024 року вона подала декларацію при звільненні. В ній ідеться, що вона обіймала посаду до кінця травня 2024 року.  

Читайте також: Кропивницькі чиновники переплатили за паливо 200 тисяч: Підрядника зобов’язали повернути кошти

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір