Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Найцікавіші події тижня на Одещині 

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Проєкт від фігуранта справи про розкрадання. Будівлю Українського медичного центру реабілітації матері та дитини на вулиці Маріїнська невдовзі мають почати ремонтувати. Проєктувати ці роботи довірили фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні про зловживання та розкрадання на ремонтах медустанов в Одесі під час пандемії.

Ремонти укриттів в селі Усатове.  Усатівська сільська рада за місяць уклала шість прямих угод на понад 2,2 млн грн на ремонт у двох навчальних закладах. Всі роботи довірили виконувати ТОВ «Мортонс Білдинг», яка фігурує в кримінальній справі про розкрадання понад 3,28 млн грн на реконструкції дитячого садка в селі Усатове. 

Облаштування укриття від підозрілої фірми. В Одесі чиновники замовили капітальний ремонт підвалу ліцею № 44 з облаштуванням в ньому укриття для дітей. Підряд, вартістю майже 4,5 млн грн, віддали підозрілій фірмі, яку десять днів тому переписали на нову власницю.

Безальтернативне водопостачання. Дальницька сільрада на Одещині без тендеру найняла місцевого підприємця займатися водопостачанням. Антимонопольний комітет вимагає провести відкритий конкурс, щоб дати можливість іншим фірмам запропонувати вигідніші умови. 

Під підозрою АМКУ. Дві компанії, «Южспецтрейд» та «Атрій», підозрюють у змовах на торгах. Антимонопольний комітет розслідує їхню діяльність, зокрема, тендери на ремонтні роботи та будівництво в Одеській області. Одна з компаній пов’язана з колишнім депутатом Южненської міськради.

Затримання на хабарі. На Одещині поліція затримала колишнього державного виконавця. Правоохоронці підозрюють, що за хабарі він обіцяв домогтися закриття виконавчих проваджень та допомогти з перетином кордону. 

Нове елітне авто родини Урбанського. Дружина депутата Анатолія Урбанського придбала Mercedes-Benz G-Class за майже 8 мільйонів гривень. Хоча сама вона заробила лише половину цієї суми, а депутат продовжує отримувати компенсацію за житло в Києві. За витрачені на автівку гроші можна придбати три квартири в столиці. 

Розслідується намір розкрадання. Поліція розслідує справу щодо наміру здійснити розкрадання та привласнення бюджетних коштів на будівництві мережі водопостачання в селі Дачне Одеського району. Мова, зокрема, йде про договір, в якому журналісти «Наших грошей» знайшли вдвічі завищені ціни. 

Помічник ухилянтів. На Одещині затримали інспектора прикордонної служби Південного регіонального управління. Його підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних через кордон. 

Розкрадання на даху. На Одещині підряднику повідомили про підозри у службовому підробленні та заволодінні чужим майном. За версією правоохоронців, під час ремонту покрівлі школи у Подільському районі Одещини власник фірми заволодів 160 тисячами гривень з бюджету. 

20 тисяч доларів, щоб лишитися і Україні. На Одещині завершили слідство щодо начальника ДМС та його підлеглого. Правоохоронці вважають, що вони вимагали 20 тисяч доларів в іноземця, якому загрожувала депортація. 

Нові підозри. Ще одному ймовірному учаснику схеми розкрадання бюджетних коштів на Одеському припортовому заводі повідомили про підозру. Йдеться про співвласника чеської компанії «Belanto trade s.r.o.» Владислава Кліщару. 

Сімейний бізнес депутатки. Фірма родини депутатки Татарбунарської міської ради Ніни Кулаксиз регулярно отримує підряди від місцевого відділу освіти, де працює її чоловік. Це депутатка Татарбунарської міської ради, яка балотувалася від забороненої нині партії ОПЗЖ.

Ексчиновник з підрядником були затримані неподалік кордону. Ексначальника УКБ Одеської міськради Бориса Панова в травні затримали за спробу незаконного перетину кордону з Румунією. Разом з ним затримали власника фірми, що отримала майже 100 підрядів від УКБ та фігурує в спільних кримінальних справах. Затримані стверджували, що приїхали допомагати сиротинцю монастиря московського патріархату. Справу закрили за відсутністю складу злочину. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір