Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому обрали запобіжний захід майору, якого підозрюють у підкупі слідчої поліції

Ленінський райсуд Кропивницького ухвалив взяти під варту на два місяці військовослужбовця Нацгвардії, якого підозрюють у підкупі слідчої. Також чоловік може внести заставу.

Про це інформує «Антикорупційний вимір».

Як ідеться в ухвалі суду від 25 вересня, командир вертольота 1-ї авіаційної ланки авіаційної ескадрильї однієї з військових частин Нацгвардії, який має звання майора, у серпні 2024 року потрапив у ДТП. Намагаючись об’їхати кота, який вибіг на проїжджу частину, чоловік в’їхав у бордюр, а потім дерево. Пасажир авто отримав закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

Олександрійський райвідділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило ушкодження потерпілому.

За версією слідства, у вересні майор прийшов до начальниці слідчого відділу, яка тимчасово виконує обов’язки заступника начальника Олександрійського районного відділу поліції та запропонував за 500 доларів закрити справу щодо нього.

Посадовиця натомість звернулася із заявою до Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Слідство каже, що 24 вересня військовослужбовець знову прийшов до заступниці начальника відділу й передав їй 500 доларів. Після цього його затримали. Чоловіку повідомили про підозру у наданні хабаря службовій особі.

На суді, де майору обирали запобіжний захід, він і його захисник заперечили підозру. Просили суд про передачу на поруки. Майор наголошував, що сукупний дохід його родини становить близько 50 тисяч гривень на місяць.

У підсумку суд ухвалив взяти підозрюваного під варту до 22 листопада. Також суд визначив можливість внесення застави у сумі 242,2 тисячі гривень.

Читайте також: Кіровоградська облрада продовжує ремонти у своїй адмінбудівлі: щодо підрядника ведеться слідство

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір