Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У офісах фірми, що отримує найбільші дорожні підряди на Одещині, пройшли обшуки

У офісах товариства «Автомагістраль-Південь» пройшли обшуки у рамках кримінального провадження щодо кількох закупівель. Фірма є так званим дорожнім гігантом, й отримує найбільші підряди на півдні країни, найчастіше, без конкурсу. 

Про обшуки на сторінці у Facebook повідомила сама фірма «Автомагістраль-Південь». З посту відомо, що обшуки пройшли у п’ятницю, четвертого жовтня. Правоохоронці обшукали офіси компанії, квартири та автівки співробітників. Це, зі слів представників компанії, процесуальні дії у рамках кримінального провадження. Справа пов’язана з декількома тендерами, які у різний час у різних регіонах компанія виграла на Prozorro.

Зазначимо, фірма «Автомагістраль-Південь» є так званим дорожнім гігантом, що отримує найбільші замовлення щодо ремонту доріг на півдні країни й на Одещині зокрема. Водночас фірма фігурує у 53 кримінальних справах, і це за останні три роки. Журналісти «Цензор.нет» стверджують, що компанія привласнила 5 мільярдів з бюджету під час будівельних підрядів протягом 2019-2022 років. За минулий рік дохід фірми становив 8,215 мільярда гривень.

Також «Автомагістраль-Південь» підозрюють в неналежному виконанні робіт при будівництві водогону в Кривому Розі. Тому Служба відновлення та розвитку інфраструктури просить стягнути з товариства 9,1 мільйона гривень. 

«Автомагістраль-Південь», є улюбленицею Укравтодору, й отримала найбільші підряди під час Великого будівництва. За 2021 рік з ТОВ підписали контрактів на 58,9 мільярда гривень.

На початку 2024 року прокуратура через суд домоглась розірвання договору між Службою відновлення та ТОВ «Автомагістраль-Південь» на 112 мільйонів гривень, який уклали з порушенням процедури.

Читайте також: На Одещині мільярдні дорожні підряди розділяють між кількома фірмами

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір