Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Улюбленець» Укравтодору програв підряд з ремонту естакади в Одесі вінницькій компанії

«Адміністрація морських портів» в Одесі замовила роботи з реконструкції другої черги транспортної естакади на Митній площі за майже 49 мільйонів гривень. Переможцем стало ТОВ «Група компаній «Автострада», яке обійшло улюбленця чиновників, фірму «Автомагістраль-Південь».

Про це повідомляє «Центр публічних розслідувань». З двох учасників тендеру підряд віддали зареєстрованому у Вінниці ТОВ «Група компаній «Автострада». У разі укладання договору фірма за 48,9 мільйонів повинна буде реконструювати естакаду до 31 грудня 2026 року.

У тендері брала участь ще одна фірма, яка часто отримує підряди від чиновників на півдні. Йдеться про «Автомагістраль-Південь», яка є улюбленицею Укравтодору, й отримувала найбільші підряди під час Великого будівництва. За 2021 рік з ТОВ підписали контрактів на 58,9 мільярда гривень.

Фірма-переможець, ТОВ «Група компаній «Автострада» входить до будівельного холдингу MS Capital, власником якого є бізнесмен Максим Шкіль. Він контролює також низку інших компаній. Підприємство «Автострада» з 2017 року активно укладає договори з розпорядниками публічних коштів. Детальніше про цю компанію 

«Антикорупційний вимір» писав у матеріалі «Велике відновлення: Як компанія з Вінниччини збирає бюджетні мільйони на Миколаївщині».

Так, підприємство «засвітилось» в декількох кримінальних розслідуваннях. За даними судової ухвали, службові особи Могилів-Подільської ОТГ, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «СП «Автострада» неподалік автодороги М-21 біля с. Немія, Могилів-Подільського району організували незаконний видобуток корисних копалин у промислових масштабах, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім цього, згідно з матеріалами іншого кримінального провадження, правоохоронці вважали, що під час виконання ремонтно-будівельних робіт  ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Ростдорстрой»  та ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада» (колишня назва ТОВ «Група компаній «Автострада») неналежним чином виконали роботи, завищивши їх якість та вартість. 

Читайте також: Хто відновлює регіон, підряди для «улюбленця», капремонт засекреченої будівлі: Антикорупційний огляд Миколаївщини

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір