Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці виявили, що одеська фірма робила модульні укриття в «кустарних умовах»

Слідчі ГУНП в Одеській області розслідують справу про розкрадання грошей на модульних швидкоспоруджуваних укриттях. Правоохоронці виявили використання бетону гіршої якості та лиття модулів в «кустарних умовах» на будмайданчиках міста. Фірма встигла поставити десятки таких споруд для Подільська та Захарівської ОТГ.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір»

Слідство перевіряє факти розкрадання бюджетних грошей чиновниками Центру обслуговування комунальних закладів та установ Захарівської селищної ради в Роздільнянському районі в змові з підрядником – фірмою ТОВ «БК «Рельянс плюс». Ця компанія, серед іншого, на замовлення чиновників виготовляє модулі швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту. 

Слідчі вважають, що керівництво компанії документально завищувало якість бетону та вартість споруд, а різницю привласнювало. Оперативники вже отримали інформацію, що Центр обслуговування комунальних закладів Захарівської громади протягом 2023-2024 років провело закупівель таких модульних укриттів у ТОВ «БК «Рельянс плюс» на загальну суму 15 млн грн. При цьому певна особа, на думку слідчих, зловживаючи своїм службовим становищем, лобіювала перемогу цієї фірми на тендерах. А надалі просто почала укладати прямі договори без проведення торгів.

Представник підрядника з метою заволодіння бюджетними коштами, провів неналежним чином роботи з виготовлення модульних укриттів. В документах було завищено якість бетону і вартість споруд. 

Так, наприклад, в придбаних за угодою від 4 квітня 2024 року конструкціях заявлений замовником вид бетону С32/40 54 та клас (M500), а фактично залізобетонні конструкції виготовлені з бетону марки М400.

Ба більше, допитаний правоохоронцями свідок показав, що поставлені модулі виготовляються в кустарних умовах, біля будівельних майданчиків на Люстдорфській дорозі та на вулиці Боровського в Одесі. Йшлося про території, де споруджується комплекс багатоповерхівок.

Зауважимо, що раніше «Антикорупційний вимір» вже розповідав про компанію ТОВ «БК «Рельянс плюс», коли вона отримала контракт на модульні укриття в Подільську. Тоді журналістка виявила, що власник цієї компанії фігурував у кримінальному розслідуванні, пов’язаному з крадіжкою. ПІБ та адреса цієї особи збігається з обвинуваченим в обкраданні власної матері. Людина з такими ж даними також перебувала в розшуку.

Читайте також: В Одесі підозріла фірма облаштує укриття для учнів ліцею 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] «Кустарні» укриття. Слідчі ГУНП в Одеській області розслідують справу про розкрадання грошей на модульних швидкоспоруджуваних укриттях. Правоохоронці виявили використання бетону гіршої якості та лиття модулів в «кустарних умовах» на будмайданчиках міста. Фірма встигла поставити десятки таких споруд для Подільська та Захарівської ОТГ.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір