Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому засудили чоловіка, який писав проросійські коментарі

Ленінський райсуд Кропивницького засудив мешканця обласного центру, який виправдовував збройну агресію Росії. Чоловік отримав 2 роки «умовно» без конфіскації майна.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться у вироку від 30 вересня, чоловік працює технічним робітником на промисловому підприємстві «Радій». Протягом грудня 2023 року – червня 2024 року він писав у Telegram проросійські коментарі.

Наприклад, говорив, що «братські республіки» возз’єдналися б ще у 2022 році, якби ніхто не суперечив взаємостосункам Росії та України. Вказував, що війну в Україну принесла не Росія, а «постмайданна банда» і при Януковичу було краще. До проросійського допису, де йшлося про «братні народи», чоловік додав коментар з текстом: «Так и есть. Справедливость на стороне России. Пусть все получится!!».

Далі підсудний відверто радів «успіхам» Росії: «Так уже все электростанции уничтожены. СВО идёт по плану и с опережением графика. ВСУ громится каждый день, великие победы куются. Так вижу! Быть бобру».

Експертиза у справі підтвердила, що у цих коментарях є заперечення збройної агресії РФ, що передбачено ч. 2 ст. 436-2 ККУ.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Згідно з нею він щиро розкаявся, сприяв слідству та погодився на узгоджене покарання у вигляді 3 роки позбавлення волі з можливістю звільнення від відбування покарання та без конфіскації майна. Він також зобов’язався сприяти розкриттю інших відомих йому правопорушень.

Суд врахував каяття обвинуваченого, його стан здоров’я, відсутність судимості й те, що правопорушення є нетяжким.

У підсумку суд призначив чоловіку 3 роки позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі статті 75 ККУ суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки. Протягом цього часу він має періодично з’являтися для реєстрації до органу з питань пробації; повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Також чоловік повинен сплатити 9 466 грн за лінгвістичну експертизу. Протягом 30 днів із дати ухвалення вирок можна оскаржити.

Читайте також: Помічника судді та юриста у Кропивницькому затримали. Підозрюють вимагання грошей

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір