Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині жінку, яка підпалила авто військового, ув’язнили на 6 років

Жителька Олександрії Кіровоградської області, яка підпалила авто військового, отримала 6 років ув’язнення. Раніше жінка вже мала проблеми з законом.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з вироком Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 4 жовтня, обвинувачена одружена, офіційно не працевлаштована, не має постійного місця реєстрації. За місцем проживання характеризується задовільно.

За матеріалами справи, жінка в жовтні 2023 року з метою пошуку заробітку приєдналася до однієї з груп у Telegram. У червні 2024 року вона погодилась на пропозицію співрозмовника підпалювати авто співробітників ТЦК. Також їй написали інструкції, як виготовити запальну суміш та краще підпалити машину. За це їй обіцяли 10 тисяч гривень.

Того ж дня вона надіслала співрозмовнику фото авто «Mitsubishi L200» кольору хакі й той погодив їй «ціль». Увечері 30 червня жінка придбала бензин, облила машину й підпалила. Палаючу автівку зняла на відео, яке відправила «замовнику».

Авто належало співробітнику Нацгвардії. Згідно з експертизою, він зазнав збитку 270 тисяч гривень.

Дії обвинуваченої кваліфікували як умисне пошкодження майна та перешкоджання законній діяльності ЗСУ.

На суді вона визнала провину, сказала, що розкаялася. Потерпілий просив суд покарати обвинувачену суворо.

У підсумку суд призначив обвинуваченій 6 років позбавлення волі, вона перебуває під вартою. Також підсудна має відшкодувати 33 тис. грн, витрачених на експертизи. Протягом 30 днів вирок можна оскаржити.

За даними порталу «Судова влада», обвинувачена – Юлія Харченко. Її внесли до бази «Миротворця». За інформацією з Реєстру судових рішень та порталу «Судова влада», жінка з таким же прізвищем та ініціалами притягувалась в Олександрії до адмінвідповідальності через крадіжку та зберігання наркотиків.

У вироку зазначено, що цивільний позов для відшкодування вартості знищеного майна в цьому випадку не подавався, тож відшкодовувати вартість спаленої автівки засуджена не буде. 

Читайте також: У Кропивницькому засудили чоловіка, який писав проросійські коментарі

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір