Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому змусили підрядника повернути понад 4 мільйони, незаконно отриманих за електроенергію 

Господарський суд Кропивницького змусив підрядника повернути 4,5 мільйона гривень до бюджету громади. Прокурори у суді довели, що товариство отримало ці кошти незаконно, внаслідок укладання додаткових угод. 

За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, комунальне підприємство «Електротранс» Кропивницької міської ради у 2020 році оголосило тендер на закупівлю електроенергії. Переможцем обрали товариство «Енергоінвестпроект». З ним уклали договір, а згодом — кілька додаткових угод. Після цього вартість електроенергії зросла у порівнянні з початковою ціною. 

Слідчі встановили, що додаткові угоди, після яких вартість поставки збільшилась, були укладені безпідставно й з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі». На момент укладання договору коливання цін на електроенергію на ринку не спостерігалось. 

Тож прокуратура звернулась до суду, аби підрядник ТОВ «Енергоінвестпроект» повернув до бюджету надмірно сплачені кошти. Господарський суд Кіровоградської області погодився з тим, що додаткові угоди уклали необгрунтовано. Тож підрядника змусили сплатити 4,5 мільйона гривень до бюджету громади Кропивницького. 

Читайте також: Розкрадання грошей на ремонті дороги: Чиновник Кіровоградської ОДА постане перед судом

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір