Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нардепку з Миколаївщини підозрюють у незаконному збагаченні на 20 мільйонів

Національне антикорупційне бюро повідомило підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці, яка за версією слідства набула незаконних активів на 20 мільйонів гривень. Йдеться про нардепку з Миколаївщини Ірину Кормишкіну.

Про це повідомляє НАБУ. Слідство встановило, що протягом 2021-2022 років народна депутатка незаконно збагатилась на понад 20 мільйонів гривень. За ці гроші вона згодом через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, де наразі й мешкає. 

Водночас правоохоронці встановили, що її дохід та заощадження упродовж цього часу не перевищували 2,7 мільйона гривень, які вона витратила на інші цілі. Тож прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили нардепці про підозру у набутті незаконних активів, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують її офіційні доходи. Їй загрожує позбавлення волі строком до десяти років.

«Центр протидії корупції» повідомляє, що два роки тому звернувся із заявою до генпрокурора Андрія Костіна і повідомив, що народна депутатка отримала в подарунок майже 20 мільйонів гривень та швейцарський годинник за 310 тисяч гривень, інкрустований 11 білими діамантами.

Дарувальником був її батько, але з відкритих даних випливало, що його офіційні доходи не дозволяли робити такі подарунки. Втім, генпрокурор тоді відмовився розпочати провадження щодо депутатки. «Центр протидії корупції» оскаржив це рішення в Вищому антикорупційному суді, який визнав незаконною відмову Костіна відкрити справу стосовно Кормишкіної і зобов’язав генпрокурора внести відомості до реєстру.

Після відкриття провадження справу передали в НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів, викладених у заяві Центру. І наразі нардепка завдяки цьому таки отримала підозру.

Зазначимо, раніше народна обраниця носила прізвище Аллахвердієва, та у 2023 році Ірина вийшла заміж за депутата Миколаївської облради від партії «Наш Край» Юрія Кормишкіна. Того ж року журналісти «Bihus.info» з’ясували, що після початку повномасштабної війни Кормишкіна придбала автомобіль Mercedes-Benz S500L 2021-го року випуску. Ціна на такі стартує з 4,4 мільйони гривень, сама ж депутатка казала, що автомобіль обійшовся їй лише в 1 мільйон гривень.

У червні цього року депутат Юрій Кормишкін склав свої повноваження нібито через стан здоров’я. Відразу після цього Ірина Кормишкіна продала нерухомості та іншого свого майна на понад 7 мільйонів гривень. 

Раніше редакція повідомила, що Ірина Кормишкіна увійшла у десятку найбагатших нардепів за підсумками декларацій за 2023 рік. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір