Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині будівництво свердловин за 38 мільйонів хотіли доручити фірмі, раніше оштрафованій за змову

Чиновники Херсонської ОДА обрали підрядником для будівництва свердловин фірму, яку раніше оштрафували за змову на торгах. Співробітники Бюро економічної безпеки виявили це порушення й рекомендували скасувати закупівлю. 

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки. Департамент розвитку територій Херсонської ОВА провів закупівлю. Чиновники планували виділити понад 38 мільйонів гривень на будівництво восьми артезіанських свердловин в Херсонській області й визначились з підприємством, якому довірять такі роботи. 

Та аналітики БЕБ встановили, що цього підрядника не мали допускати до участі в тендері. Адже раніше щодо нього Антимонопольний комітет України виніс рішення про змову під час торгів й тому підприємство упродовж трьох років не має права брати участі у бюджетних закупівлях.

Та попри це, херсонські чиновники хотіли підписати з цим учасником договір на будівництво свердловин за 38 мільйонів гривень. Бюро економічної безпеки повідомило Департамент розвитку територій Херсонської ОДА про знайдені порушення в тендері, після чого закупівлю скасували.

Ймовірно, йдеться про закупівлю, яку відмінили 13 жовтня цього року. Згідно з інформацією в Prozorro, 38,7 мільйона гривень за будівництво свердловин для забезпечення водопостачанням Новорайської територіальної громади мало отримати товариство з обмеженою відповідальністю «АБЗ ПРОМБУД». Оскільки проводились відкриті торги з особливостями, ця фірма була єдиним учасником. Це компанія з Донеччини, яку Антимонопольний комітет оштрафував за змову на торгах у липні цього року. 

У 2019 та 2020 роках товариство «АБЗ ПРОМБУД» разом з ТОВ «Перша спеціалізована будівельна компанія» брали спільну участь у закупівлях робіт, що стосувались капітального ремонту доріг у Запорізькій області. За змову на торгах фірми отримали штраф на 272 тисячі гривень та заборону упродовж трьох років брати участь у бюджетних закупівлях.

Читайте також: Реконструкція школи та будівництво укриття у Високопіллі: що не так із тендерами та чи є подвійна оплата

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір