Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому обрали запобіжний захід чоловіку, який організував «білий квиток» від ВЛК

Цілодобовий домашній арешт отримав військовослужбовець у Кропивницькому, який пообіцяв знайомому за гроші отримати «білий квиток». Він передав висновок від військово-лікарської комісії про непридатність до служби.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з фабулою справи, що оприлюднена в судовій ухвалі про обрання підозрюваному запобіжного заходу, фігурант справи — стрілець 1 відділення охорони взводу охорони одного з військових підрозділів. У вересні 2024 року під час відпочинку підозрюваний почув від знайомого, що той хоче виїхати за кордон на навчання. Військовий своєю чергою запропонував «допомогу» — посприяти з виготовленням довідки від ВЛК за 1 000 доларів.

Знайомий військового звернувся до правоохоронців та під їхнім контролем передав йому 14 000 гривень двома траншами. Натомість отримав від військовослужбовця повістку з печаткою про явку для уточнення даних. Як той пояснив, у випадку зупинки чоловіка працівниками ТЦК, вказана повістка буде гарантією явки і його відпустять.

Під час наступної зустрічі, що відбулася біля вхідних воріт відділення № 2 1-ї Міської лікарні у Кропивницькому, військовослужбовець передав знайомому довідку від ВЛК з позначкою «не придатний до військової служби з виключенням з військового обліку». При цьому отримав решту хабара в сумі 27 000 гривень. Після цього його затримали та оголосили про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою.

Ленінський райсуд Кропивницького 12 жовтня обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці.

Читайте також: На Кіровоградщині засудили чоловіка, який сприяв зриву мобілізації та перешкоджав ЗСУ

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір