Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головні події тижня: Антикорупційний огляд Херсонщини

Протягом минулого тижня на Херсонщині відбувалося чимало цікавого: директорці школи повідомили про підозру, депутат облради вирішив будувати для окупантів, потенційний очільник КП виявився співвласником бізнесу в Криму, чиновники купували квіти та фоторамки, а також намагалися віддати підряд фірмі, відстороненій від участі в тендерах за змову. Детально про це читайте в матеріалі «Антикорупційного виміру». 

Будуватиме окупантам. Депутат Херсонської облради від партії «ОПЗЖ» Михайло Романій зареєстрував на окупованій частині Херсонщини фірму, яка має займатись будівництвом.  Товариство з обмеженою відповідальністю має назву «Таврія». Компанія, згідно з реєстрами рф, займається будівництвом житлових та нежитлових будівель.

Гроші на квіточки. Один з департаментів Херсонської ОДА витратив майже 40 тисяч гривень на купівлю фоторамок, кошиків з квітами та іншого приладдя. Договори з підприємцями укладали напряму, без конкурсу. Департамент з реалізації гуманітарної політики Херсонської ОДА купує «надважливі» під час війни квіти, фоторамки, грамоти, календарі та подарункові пакети. Ціни в договорах цікаві. 

Очолити КП, маючи бізнес в Криму. У кандидата на посаду очільника комунального підприємства Херсона у декларації знайшли бізнес та земельну ділянку, що зареєстровані у тимчасово окупованому Севастополі. Також в нього є 50% в ТОВ «Спеціалізована компанія «Славутич», що зареєстрована в Севастополі. Крім цього, кандидат на посаду очільника КП Геннадій Щуров є співзасновником севастопольського Житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників «Мегаполіс-77» з севастопольцем Ігорем Валісом. Останній перебуває у списку санкцій Ради національної безпеки і оборони України.

38 мільйонів фірмі, впійманій на змові. Чиновники Херсонської ОДА обрали підрядником для будівництва свердловин фірму, яку раніше оштрафували за змову на торгах. Планували виділити понад 38 мільйонів гривень на будівництво восьми артезіанських свердловин в Херсонській області. Бюро економічної безпеки повідомило Департамент розвитку територій Херсонської ОДА про знайдені порушення в тендері, після чого закупівлю скасували.

Роздача премій. В Херсоні директорка міської школи отримала підозру. Слідчі вважають, що вона незаконно преміювала працівників на загальну суму у 200 тисяч гривень. Директорці школи, яка також є депутаткою районної ради, повідомили підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір