Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині розслідують справу про вимагання хабаря з ветерана війни за оформлення інвалідності

Слідчі поліції Кіровоградської області розслідують кримінальне провадження щодо ймовірного вимагання хабаря з ветерана війни за оформлення інвалідності. Фігурантка – очільниця Олександрійської міжрайонної медико-соціальної комісії та депутатка. У справі арештували речові докази, проте інформації про оголошення підозри чи обрання запобіжного заходу наразі нема.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами попереднього слідства, які викладені в ухвалі суду про арешт речових доказів, слідчий відділ Головного управління Нацполіції розслідує кримінальне провадження №12024120000000811 від 24.07.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто щодо отримання неправомірної вигоди службовцем.

За попередніми даними слідства, до правоохоронців звернувся чоловік, який після поранення, отриманого під час оборони міста Часів Яр, був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Оскільки він втратив працездатність на 70%, звернувся до сімейного лікаря щодо оформлення інвалідності. В лікарні взяли його документи й повідомили, що направлять їх до обласного бюро медико-соціальної експертизи. Проте за тиждень чоловіку так і не повідомили про результати. Тож він звернувся в лікарню знову. Там йому повідомили, що через реформування структури МСЕК треба звертатися за місцем прописки тому його документи відправлять до Олександрійської міжрайонної медико-соціальної комісії. За два тижні з чоловіком так і не зв’язалися.

У розмові зі знайомим він поскаржився на затримки з оформленням інвалідності та виплат. Той його познайомив з головою комісії, яка також є депутаткою місцевої ради від «Європейської солідарності». У посадовиці ветеран поцікавився, як йому без затримок оформити довічно інвалідність II групи. Нібито голова комісії сказала, що допоможе за 2 тисячі доларів.

Надалі ветеран звернувся до правоохоронців й отримав мічені гроші, які передав голові комісії.

Як ідеться в ухвалі Ленінського райсуду, у рамках кримінального провадження суд арештував за запитом правоохоронців вилучені під час обшуку вдома у фігурантки 2 тисячі доларів.

Наразі в Реєстрі судових рішень немає інформації про звернення правоохоронців про обрання посадовиці запобіжного заходу. Правоохоронні органи також не повідомляли про оголошення голові комісії підозри.

Читайте також: Підприємця з Кіровоградщини з третього разу змусили повернути чверть мільйона, переплачених за вугілля для школи

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір