Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині депутатка від ОПЗЖ заробляє на підрядах від відділу освіти: там працює її чоловік

Фірма родини депутатки Татарбунарської міської ради Ніни Кулаксиз регулярно отримує підряди від місцевого відділу освіти, де працює її чоловік.

Про це «Антикорупційний вимір» дізнався, аналізуючи закупівлі.

Йдеться про приватне підприємство «Багатопрофільна виробничо-комерційна фірма «Кулекспобуд», яке за даними аналітичної платформи YouControl належить Олександру Кулаксизу. Керує цією фірмою Ніни Кулаксиз – депутатка Татарбунарської міської ради, яка балотувалася від забороненої нині партії ОПЗЖ.

За даними платформи bi.prozprro.org, за останні два роки лише від відділу освіти Татарбунарської міської ради ПП БВКФ «КЕБ» отримала 23 контракти на майже 2 млн грн. В основному вони стосуються ремонтів в навчальних закладах.

Загалом, з 2016 року в системі Prozorro міститься інформація про 150 закупівель за участі фірми. Майже всі вони були успішні для депутатської родини. А більшість з підрядів отримано від чиновників з Татарбунар.

Зауважимо, що чоловік депутатки Ніни Кулаксиз – Микола Кулаксиз – працює у відділі освіти Татарбунарської міської ради. Там він обіймає посаду начальника групи з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів та установ освіти відділу освіти. Тож він може мати вплив на рішення, які приймаються у відділі освіти стосовно закупівель. Тим більше, що майже всі контракти з фірмою його родини укладалися напряму, без проведення конкурентних тендерів.

Читайте також: Відновлення навчальних закладів в Одесі та Одеській області

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір