Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддю з Херсонщини, який так і не виїхав з-під окупації, хочуть звільнити за скаргою СБУ

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верхньорогачицького районного суду Херсонської області Віталія Загрунного. Також щодо нього подали дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади. 

Про це повідомляє ВРП. Суддю Віталія Загрунного 26 квітня 2022 року відрядили до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області, адже цей суд на період окупації Херсонщини розглядає справи Верхньорогачицького районного суду Херсонської області. Та до Дніпропетровщини суддя так і не дістався. 

28 квітня 2022 року Віталій Загрунний повідомив суд, що перебуває за місцем реєстрації під окупацією, й не має можливості безпечно виїхати. Водночас табелі обліку робочого часу свідчать про те, що суддя з 24 лютого 2022 року по грудень 2023 року перебував на робочому місці у Верхньорогачицькому районному суді Херсонської області.

До Вищої ради правосуддя подала скаргу СБУ. Там вважають, що дії Загрунного є дисциплінарним проступком й вони підривають авторитет правосуддя. Станом на 18 січня 2024 року Віталій Загрунний так і не з’явився до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області.

Водночас з ним немає жодного зв’язку, й його місцезнаходження наразі невідоме. Тож 23 вересня цього року Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Остаточне рішення щодо звільнення має прийняти Вища рада правосуддя, до того Загрунний відсторонений від посади. 

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила суддю-колаборантку з Генічеська

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір