Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірму колишнього місцевого депутата на Одещині підозрюють у численних змовах на торгах

Південне відділення Антимонопольного комітету почало розгляд справи щодо приватних підприємств «Южспецтрейд» та «Атрій». Вони неодноразово брали спільну участь у торгах на Одещині, які стосувались закупівель робіт з капітального ремонту та реставрацій будівель. 

Антимонопольний комітет почав розгляд справи щодо двох приватних підприємств «Южспецтрейд» та «Атрій». В АМКУ вважають, що фірми під час спільної участі у торгах у 2020 році змовились між собою задля уникнення конкуренції. Йдеться про закупівлі робіт з капітальних ремонтів та реставрацій будівель в Одеській області.

На ознаки змови розглянуть закупівлю, проведену комунальним некомерційним підприємством «Березівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» у вересні 2020 року. Очікувана вартість будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Ряснопіль становила 7,5 мільйона гривень. Переможцем обрали підприємство «Южспецтрейд», яке згодилось виконати ремонт за 7,2 мільйона гривень. Підприємства «Атрій» запропонувало ціну, нижче від очікуваної вартості на 4 тисячі. 

У липні 2020 року державне підприємство «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» запланувало утеплити фасад будинку в селищі Таїрово Овідіопольського району. Серед чотирьох учасників замовник обрав переможцем підприємство «Южспецтрейд», яке запропонувало найвищу суму за капітальний ремонт — 3 мільйони гривень. Учасник, що подав найвигіднішу пропозицію у 2,6 мільйона гривень, поскаржився на замовника через необґрунтоване відхилення його пропозиції. У цих торгах теж брала участь фірма «Атрій», тож Антимонопольний комітет перевірить закупівлю на наявність змови. 

Також на наявність ознак порушення конкуренції цими двома фірмами дослідять закупівлі, проведені Управлінням капітального будівництва Южненської міської ради Управлінням капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації.

Про одну з цих фірм редакція «Антикорупційного виміру» писала раніше. Приватне підприємство «Южспецтрейд» належить Миколі Федоровичу з села Коблеве. Директором в ній працює колишній депутат Южненської міської ради. У 2015 році він представляв «Аграрну партію України», а в 2020 році балотувався від партії «Слуга Народу».

Нещодавно журналісти «Центру публічних розслідувань» писали, що чиновники в Южному вдруге обрали підрядника для будівництва колумбарію на місцевому кладовищі. Підряд вартістю понад 3,6 мільйонів гривень дістався «Южспецтрейд». Конкурентів на торгах у підприємства не було.

Приватне підприємство «Атрій» зареєстроване у Запоріжжі ще у 2004 році. Його засновник та керівник — Сафаров Аліакбар, уродженець Таджикистану. Починаючи з 2017 років підприємства «Атрій»та «Южспецтрейд» брали участь у щонайменше 78 спільних торгах на Одещині.

Читайте також: В Южному чоловік чиновниці отримав підряд з ремонту електрики в парку

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір