Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селі на Одещині ремонти укриттів довірили фігурантам справ про розкрадання та вимагання

Усатівська сільська рада за місяць уклала шість прямих угод на понад 2,2 млн грн на ремонт у двох навчальних закладах. Всі роботи довірили виконувати ТОВ «Мортонс Білдинг», яка фігурує в кримінальній справі про розкрадання понад 3,28 млн грн на реконструкції дитячого садка в селі Усатове. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Відділ освіти Усатівської сільської ради починаючи з 28 серпня почала активно укладати угоди на капітальні ремонти укриттів та внутрішніх приміщень Усатівської НВК (школи — гімназії) ім. П.В. Вернідуба та Маринівського ліцею. Загалом, за місяць було укладено шість угод на загальну суму 2 223 185,64 грн. 

Закупівлі проводили без використання електронної системи, тобто чиновники самі вирішували, кому дістануться контракти і кошти платників податків. Всі вони були укладені з однією фірмою – ТОВ «Мортонс Білдинг». Зауважимо, що ця фірма вже кілька разів ремонтувала ці ж укриття у 2022 році. Зокрема, під час перевірки укриття Усатівського НВК у вересні 2022 року було прозвітовано, що воно обладнане та забезпечено всім необхідним. 

TOB «Мортонс Білдінг» зараз належить Олександру Калохіну (він також є директором) та Сурену Сардаряну. Однак кінцевим бенефіціаром (контролером) фірми є лише Сардарян з родини відомих в Одесі бізнесменів. А ще він проходить обвинуваченим у справі про вимагання.

За даними ГО «Криворізький центр розслідувань», Сардаряна підозрюють у викраденні людей, вимаганні та підробці документів. 

«Офіційні претензії з боку силовиків до Сардаряна та його компаньйона — оголошеного в розшук президента Одеської обласної федерації боксу Халіда Мусаєва, було висунуто наприкінці листопада 2022 року. Згідно фабули кримінального провадження №12022000000000700, партнери по бізнесу є ватажками потужного організованого злочинного угруповання, що спеціалізувалося на рекеті та інших кримінальних звитягах», – заявляли в ГО «Криворізький центр розслідувань».

Щодо фірми було відкрите кримінальне провадження через розкрадання на ремонті дитсадка «Сонечко» в Іллінці, що на території Усатівської громади. Раніше «Антикорупційний вимір» вже розповідав про долю цього недобудованого дитячого садка.

Остання згадка про цю справу в судовому реєстрі датується ще червнем 2021 року. Схоже, що правоохоронці не поспішають з розслідуванням щодо осіб, які могли привласнити бюджетні мільйони. Можливо, вже й закрили справу. 

Однак справа щодо інженера з технагляду Тельмана Марченко, який допомагав фірмі затверджувати неіснуючі на обʼєкті роботи, продовжує розвиватися. Днями його адвокати намагалися домогтися перенаправлення кримінального провадження з Малиновського районного суду Одеси до Біляївського районного суду в області.

Читайте також: Аудитори перевірили Усатівську сільраду на Одещині й знайшли порушень на 22 мільйони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір