Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селі на Одещині за 100 тисяч найняли охорону для недобудованого дитсадка —  садочок фігурує у справі про розкрадання понад 3 мільйонів

Усатівська сільська рада на Одещині замовила послуги приватної охоронної фірми для охорони недобудованого дитячого садка «Сонечко» в селі Іллінка. Два з половиною місяці охорони будівлі обійдуться місцевому бюджету в 100 тисяч гривень. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що наявне кримінальне провадження, за даними якого на реконструкції цього дитсадка було розкрадено понад 3,28 мільйона з бюджету.

Як зазначено на порталі Prozorro, чиновники Усатівської селищної ради уклали угоду з приватною охоронною компанією ТОВ «Спецпідрозділ «Гром» без використання електронної системи. Тобто посадовці самі обрали з ким хочуть співпрацювати і попередньо домовились з фірмою про умови та вартість.

Так, відповідно до опублікованої ними інформації охороняти будуть будівлю в селі Іллінка на вулиці Міжлиманська, 6а. ТОВ «Спецпідрозділ «Гром» за 100 000 гривень слідкуватиме за обʼєктом в період з 01 січня по 16 березня 2024 року, тобто 76 днів. Добова вартість послуг складатиме понад 1 300 гривень. В листопаді 2023 року Усатівська СР вже замовляла у цієї фірми послуги на 45 днів за 58 000 гривень.

За даними YouControl, власником ТОВ «Спецпідрозділ «Гром» є одесит Сергій Тарабанов, а директором – Олександр Баркар. Фірма зареєстрована у 2019 році в Одесі, на вулиці Транспортна, 5/1 в кабінеті №115. За цією ж адресою зареєстровано ще й ТОВ «Гром 7», власником якої також є Сергій Тарабанов, а керівником значиться експоліцейський з одеського батальйону «Шторм» Василь Яковенко. Ця фірма фігурує в кримінальній справі про вимагання, незаконне позбавлення волі та підроблення печаток.

Однак цікавішим є те, що за адресою вулиця Міжлиманська, 6а в селі Іллінка, яку охоронятиме фірма Тарабанова, з 2021 року триває реконструкція будівлі дитячого садка «Сонечко» за програмою «Велике Будівництво». Роботи, вартістю понад 28,97 мільйона гривень, виконує TOB «Мортонс Білдінг».

З судових документів відомо, що нещодавно поліція відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості осіб, що мали контролювати будівництво.

Слідчі вважають, що група чиновників Усатівської сільської ради спільно з керівництвом підрядної фірми TOB «Мортонс Білдінг» та ТОВ «Технаглядбуд» (яка здійснювала технічний нагляд) привласнили кошти в особливо великих розмірах при проведенні реконструкції дитячого садка «Сонечко». Робилось це шляхом завищення фактичних обсягів виконаних робіт. 

Роботи мали закінчити ще в лютому 2022 року, але цього не сталося і дотепер. Відомо, що на даний час чиновники встигли заплатити за роботи 10,1 мільйона гривень, з яких понад 3,28 мільйона  сплачено за неіснуючі роботи. Вже навіть є обвинувачуваний по справі – інженер з технагляду Тельман Марченко. І це далеко не єдина справа, де він є обвинувачуваним.

TOB «Мортонс Білдінг» належить Олександру Соколову та Олександру Калохіну. Директором в ній значиться Георгій Поляков. Щодо фірми теж було відкрите кримінальне провадження через розкрадання на ремонті дитсадка. Однак остання згадка про цю справу в судовому реєстрі датується ще червнем 2021 року. Схоже, що правоохоронці не поспішають з розслідуванням щодо осіб, які могли привласнити бюджетні мільйони.

Зауважимо, що нещодавно Усатівська селищна рада додатково замовила проєкт захисної споруди для згаданого дитсадка 739 738,76 гривні у дочірнього підприємства «Укрбуд» «Одеський Промбудпроект». Поки невідомо, в яку суму обійдеться платникам податків це укриття і хто його збудує. Однак редакція «Антикорупційного виміру» уважно слідкуватиме за долею дитячого закладу «Сонечко» в Іллінці та «освоєнням» бюджетних коштів на цьому об’єкті.

Читайте також: Заступник мера на Одещині брав відкати з підрядників за перемогу у тендері.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір