Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Семеро призовників виїхали з країни через систему «Шлях» — в організації підозрюють екскерівника фірми на Одещині

На Одещині ліквідували канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон за допомогою системи «Шлях». В організації схеми підозрюють екскерівника логістичної компанії, який, вважає слідство, за хабарі реєстрував призовників як водіїв гуманітарного транспорту. Після перетину кордону до України вони не повертались. 

Як повідомляє Державна прикордонна служба, організатором схеми незаконного переправлення призовників за кордон виявився колишній керівник логістичної фірми на Одещині. Слідство вважає, що за гроші він вносив неправдиву інформацію про військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях». 

Це давало змогу чоловікам призовного віку виїжджати за кордон через офіційні пункти пропуску в якості водіїв, проте назад вони вже не повертались. Чоловіки виїздили за кордон на автівках, а щойно перетнувши кордон їх покидали. До України транспорт повертали вже інші люди.

Прикордонники визначили, що цією схемою встигли скористатись щонайменше 7 чоловіків. В результаті обшуків в Одесі виявили та затримали керівника логістичної компанії. Йому повідомили про підозру у несанкціонованих діях з інформацією та у незаконному переправленні людей через держкордон. Наразі він перебуває у СІЗО з можливістю виходу під 1,8 мільйона гривень застави. 

Фото: Держприкордонслужба

Читайте також: Зник чи виїхав: Як херсонський депутат-волонтер потрапив за кордон з системою «Шлях»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір