Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Балті ексчиновники та фігуранти кримінальних справ за 100 млн відремонтують лікарню

Департамент капітального будівництва Одеської ОДА обрав підрядника, який відремонтує Балтську багатопрофільну лікарню за понад 100 млн грн. Ним стане Консорціум «Авіс», створений місяць тому двома фірмами. Одна з них фігурує в кримінальних справах, а інша належить колишньому посадовцю. Наглядати за виконанням робіт також буде ексчиновник.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір»

Наприкінці вересня Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації підписав договір з Консорціумом «Авіс», який виграв тендер з проведення капітального ремонту будівлі лікарні на Одещині.

Мова йде про будівлю КП «Балтська багатопрофільна лікарня» на Ломоносова, 181 у місті Балта. В рамках ремонту також планують утеплити фасад, замінити вікна, а також зробити благоустрій території навколо медзакладу.

За результатами торгів, роботи обійдуться в 100 499 000 грн. За інформацією видання «Наші Гроші» роботи фінансуватиме Європейській інвестиційний банк.

За даними аналітичної платформи YouControl, Консорціум «Авіс» був створений 12 серпня 2024 року. Засновано його було двома одеськими компаніями – ТОВ «СК Автострой» та ТОВ «Інж-Строй». Про обидві ці фірми «Антикорупційний вимір» неодноразово згадував у своїх матеріалах.

Компанія «СК Автострой» наразі оформлена на Андрія Жинчіна. Ця фірма згадується у справі НАБУ про злочинну організацію Кауфмана-Грановського. Ще вона фігурує в провадженні № 72023161200000012 від 27.12.2023 про ухиляння від сплати податків. Раніше фірма належала Віктору Гнезділову – в минулому тренер по тайському боксу. Крім того, взимку 2021 року тодішній начальник Служби автомобільних доріг повідомив, що не прийматиме роботи на ділянці а/д Т-16-27 від «СК Автострой», бо підрядник клав асфальт на сніг.

Друга компанія-засновниця консорціуму «Інж-Строй» належить Броніславу Цуркану. Він є колишнім начальником відділу житлово-комунального господарства Овідіопольської районної державної адміністрації. Його фірма фігурує в кримінальному провадженні № 42022000000001625 від 17.11.2022 року про яке «Антикорупційний вимір» писав нещодавно. Також вона згадується в провадженні № 72022160000000006 від 16.12.2022 року про ухиляння від сплати податків.

Зауважимо, що днями Департамент капітального будівництва Одеської ОДА також уклав угоду на технічний нагляд за ремонтом згаданої лікарні в Балті. Для цього чиновники без використання електронної системи обрали з підрядником ФОП Андрій Кедь. Він є колишнім начальником управління містобудування та архітектури Білгород-Дністровської міської ради та головним архітектором міста. Його дружина Ольга Кедь працює в ОДА спеціалісткою відділу збереження історичного середовища та охорони об’єктів археологічної спадщини Департаменту культури.

Доречі, у 2021 році Одеська ОДА звітувала про завершення реконструкції приймального відділення Балтської багатопрофільної лікарні. Тоді роботи проводились в рамках програми Зеленського «Велике Будівництво».

Читайте також: Ексчиновник з Кіровоградщини створив ФОП і ремонтує медзаклад на Одещині, працюючи адвокатом

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір