Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині планують ремонт мосту за 438 мільйонів: депутатська компанія вже отримала за це 200 мільйонів

На Миколаївщині оголосили закупівлю на 438 мільйонів гривень, які планують витратити на капітальний ремонт мосту. Рівно рік тому пов’язана з мером Одеси Геннадієм Трухановим компанія вже отримала понад 200 мільйонів гривень за ремонт цієї ж ділянки мосту.

За інформацією видання «Nikcenter», Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області оголосила тендер на капітальний ремонт мосту. Він є частиною дороги державного значення Р-55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг. Закупівля проходить у форматі відкритих торгів з особливістю, очікувана вартість робіт складає понад 438 мільярдів гривень. Пропозиції від учасників прийматимуться до 16 жовтня.

Переможець торгів повинен буде повністю демонтувати та встановити нові частини конструкції мосту через річку Громоклія поблизу Нового Бугу, а також демонтувати та укласти нове дорожнє покриття і тротуари. Всі ці роботи мають бути завершені до 20 грудня наступного року.

Водночас рівно рік тому, у жовтні 2023 року, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області вже доручила фірмі «Ростдорстрой» капітальний ремонт цієї самої ділянки мосту. Тоді на роботи виділили 205 мільйонів гривень. Однак незабаром до основного договору уклали додаткову угоду, за якою виділили ще 1,2 мільйона гривень на ремонт мосту. Тоді «Ростдорстрой» був єдиним учасником закупівлі й отримав підряд без конкуренції.

Зазначимо, компанія «Ростдорстрой» багато років працює по всій Україні. «Ростдорстрой» належить депутату від партії «Довіряй ділам» Юрію Шумахеру. Компанія неодноразово здобувала перемогу в скандальних тендерах, які привертали увагу Держаудитслужби. 

В Києві обвалився міст, який ремонтує «Ростдорстрой» і слідчі припускають розтрату коштів на цьому підряді.

Читайте також: На Одещині мільярдні дорожні підряди розділяють між кількома фірмами

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір