Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ТОВ «ПАРТНЕР-ВС» повторно позивається до «Антикорупційного виміру» з вимогою про спростування інформації: Попередній позов суд залишив без розгляду

ТОВ «ПАРТНЕР-ВС» подало новий позов проти ГО «Антикорупційний вимір» та журналістки Олени Кравченко про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Позов розглядатиметься в Київському районному суді Одеської області (справа № 947/29940/24, суддя Гниличенко Марина Віталіївна).

Ухвалою судді Київського районного суду Одеської області від 30 вересня 2024 року позовну заяву залишено без руху через наявні недоліки.

Нагадаємо, що у травні 2024 року ТОВ «ПАРТНЕР-ВС» подало позов проти ГО «Антикорупційний вимір» та журналістки Олени Кравченко про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Позов розглядатиметься в Київському районному суді Одеської області (справа 947/16124/24, суддя Літвінова Ірина Анатоліївна). 

29 серпня 2024 року ухвалою Київського районного суду Одеської області позовну заяву залишено без розгляду через те, що провадження у справі відкрито за позовною заявою ТОВ «Партнер-ВС», яка підписана адвокатом Сидорчук Ю. М., однак остання згідно з договором про надання правової допомоги не має повноважень на підписання позовної заяви. 

ТОВ «ПАРТНЕР-ВС» намагається у судовому порядку спростувати інформацію та вимагають стягнути 35 тис. гривень — вартість послуг адвоката, а також судовий збір та компенсацію за проведення експертизи.

Такі дії ТОВ «Партнер-ВС» можна розцінювати як SLAPP – позов (Strategic Lawsuit Against Public Participation) – позови щодо захисту честі, гідності, репутації, які подають заможні позивачі (компанії, бізнесмени, політики тощо) до ЗМІ чи окремих журналістів, щоб змусити їх припинити критику, тобто позов, метою якого є загроза замовчуванню вільного слова.

Редакція «Антикорупційного виміру» готова до судового захисту права на вільне вираження думок авторів у власних матеріалах.

Читайте також: Оборонний підряд на Одещині віддали фігуранту корупційних розслідувань — фірмі пов’язаній з ексдепутатами від партії регіонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір