Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині судитимуть посадовців за розкрадання понад 2 мільйонів на відбудові

Колишнього керівника КП, його ймовірну пособницю та інженера з технічного нагляду судитимуть за розкрадання понад 2,4 мільйонів гривень на відбудові будинків після російських ракетних обстрілів. Вірогідно, йдеться про селище Сергіївка, що на Одещині.

Як повідомляє Поліція Одещини, у Білгород-Дністровському районі після російських обстрілів ремонту потребували шість приватних будинків та дев’ятиповерхівка. З бюджету на їхнє відновлення виділили значну суму, та слідчі вважають, що відповідальні за відбудову посадовці розікрали ці гроші. Йдеться про селищного голову, який ймовірно залучив керівника місцевого комунального підприємства, а також інженера з технагляду й підконтрольного підприємця.

За версією слідства, посадовці нібито перевірили стан ремонту й підписали офіційні документи з фальшивими даними про обсяги робіт та їхню вартість. Це дало змогу привласнити кошти з бюджету. Ці гроші нібито розділили між учасниками схеми. 

Також поліція встановила, що начальник відповідального за відновлення КП разом з очільником громади оформили на роботу 12 фіктивних працівників. Їх знайти допомогла знайома посадовців. За цією схемою посадовці розікрали ще понад мільйон гривень, які призначались на оплату праці робітників, як вважають слідчі. 

У цій справі підозри отримали четверо людей. Зокрема селищний голова, директор комунального підприємства, інженер з технагляду, й підприємство-підрядник. Їм висувають привласнення та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, а також службове підроблення. 

За цими статтями їм загрожує позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна. Голову сільради відсторонили від посади. Його та підрядника оголосили в розшук, а їхню справу виділено в окреме провадження.

Дев’ятиповерхівка, кошти на відновленні якої розікрали — вірогідно будинок у селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району, куди росіяни випустили ракету в ніч на перше липня. Тоді загинули щонайменше 22 людей. Селищний голова Сергіївки, про якого йдеться — Анатолій Чередниченко. 

Нагадаємо, у червні 2023-го року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання грошей на ремонті дев’ятиповерхівки, яка постраждала внаслідок російського влучання. З тексту ухвали журналістам «Антикорупційного виміру» стало відомо, що фігурують у справі посадовці Сергіївської селищної ради та керівник підрядного підприємства. Подробиці справи тут.

Вже у квітні цього року стало відомо, що слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду відправив до СІЗО Андрія Дроботенка. Він очолював КП «Курорт-сервіс» Сергіївської селищної ради. Це підприємство замовило та контролювало роботи з відновлення девятиповерхового житлового будинку. Підрядником обрали приватне підприємство «Квадр 77», що належить Дмитру Пєнову. Слідчі вважають, що чиновники та підрядник привласнили гроші на ремонті.  

Фото: Поліція Одещини

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір