Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

Протягом першого тижня жовтня на Кіровоградщині брали під варту корупціонерів, укладали підозрілі угоди за бюджетний кошт та штрафували депутатів за несвоєчасне подання декларацій. «Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Спроба підкупу слідчої. Ленінський райсуд Кропивницького ухвалив взяти під варту на два місяці військовослужбовця Нацгвардії, якого підозрюють у підкупі слідчої. Також чоловік може внести заставу. Як ідеться в матеріалах справи, командир вертольота 1-ї авіаційної ланки авіаційної ескадрильї однієї з військових частин Нацгвардії, який має звання майора, у серпні 2024 року потрапив у ДТП. Намагаючись об’їхати кота, який вибіг на проїжджу частину, чоловік в’їхав у бордюр, а потім дерево. Пасажир авто отримав закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження. Олександрійський райвідділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило ушкодження потерпілому. Аби справу закрили, каже слідство, майор нібито пропонував 500 доларів слідчій поліції.

Черговий ремонт будівлі облради. Комунальне підприємство з управління будинками Кіровоградської обласної ради уклало угоду з ТОВ підприємство «Арталекс» вартістю 886,1 тис. грн щодо ремонту адмінбудівлі. У підрядника замовили капремонт на 3-му поверсі та підвального приміщення. Завершити роботи мають до 15 грудня 2024 року. Це вже не перша закупівля послуг з ремонту приміщення облради у цього підрядника за останні півтора року. Щодо попереднього тендера поліція розпочала кримінальне провадження.

Штрафи депутатам. Депутатка Кропивницької міськради Анна Зарічна та депутат Новгородківської селищної ради Василь Акусок отримали штрафи за несвоєчасне подання декларацій про доходи. Депутати протермінували звітність у період змін законодавчих вимог щодо декларування через впровадження воєнного стану. Анна Зарічна провину не визнала та пояснювала протермінування проблемами з сайтом НАЗК. Василь Акусок натомість визнав порушення.

Підряд ексчиновнику. Медичний заклад в Саврані, що на Одещині, заплатить майже 800 тис. грн за ремонт частини даху. Підрядника обрали без використання електронної системи закупівель. Ним став нещодавно зареєстрований ФОП Владислав Медвідь – адвокат, а в минулому люстрований чиновник з Кіровоградщини. Відомо, що він зареєструвався як фізична особа-підприємець за два тижні до участі в закупівлі.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір