Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд на Херсонщині: Найцікавіші події першого тижня жовтня

На Херсонщині протягом першого тижня жовтня чиновники укладали підозрілі угоди, АМКУ шукав змови на торгах, а представники одного з підрядників напали на журналістку. Детально про всі події тижня, прямо чи опосередковано пов’язані з корупцією, читайте в огляді, який підготував «Антикорупційний вимір». 

Хто будує протирадіаційні укриття. У Херсоні будують три протирадіаційні укриття. Всі вони будуть розташовані на територіях шкіл. Окрім того, що у місцевих жителів «є питання» до гучних будівництв, журналісти з’ясували, що підрядниками виступають компанії, які неодноразово фігурували в кримінальних справах, пов’язаних з розкраданням коштів чи ухилянням від сплати податків. 

Пошук змови на торгах. Два товариства з Одеси та з Херсона ймовірно змовились під час спільної участі у кількох закупівлях протягом 2021 року. АМКУ розпочав справу за ознаками порушення економічної конкуренції. Як повідомляє Антимонопольний комітет, товариства з обмеженою відповідальністю «КРЕДО С» та «ХЕРСОНСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД» брали участь у спільних торгах у 2021 році. Зокрема йдеться про закупівлю робіт з реконструкції травматологічного відділення, яку проводило Комунальне некомерційне підприємство «Криворізький міський клінічний пологовий будинок №1» Криворізької міської ради. 

Напад на журналістку. В Херсоні на журналістку видання «Мост» Олену Гнітецьку напали на місці будівництва підземної школи. Чоловік штовхав журналістку й викинув її телефон у котлован. На місце приїхала поліція та швидка допомога. Журналістка працює над темою підземних шкіл у Херсоні, й для цього особисто приїхала на будівництво. Роботи викликають обурення місцевих мешканців, тож Олена Гнітецька мала з ними поспілкуватись. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір