Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині: Тижневий огляд

Протягом минулого тижня на Херсонщині затримували корупціонерів, розслідували ймовірне привласнення коштів на відбудові та звітували про притягнутих до відповідальності порушників. Детально про це читайте в матеріалі «Антикорупційного виміру». 

Торгівля відстрочками. На Херсонщині трьом посадовцям військкомату та працівниці Центру надання адміністративних послуг повідомили підозри в отриманні хабарів. Правоохоронці вважають, що вони за гроші видавали відстрочки військовозобов’язаним через нібито погане здоров’я. Схема, вважають слідчі, діяла з травня 2024.

Адмінка за корупцію. За 9 місяців 2024 року на розгляді прокурорів Херсонщини перебувало 63 адмінпротоколи про корупцію. Водночас 30 посадовців понесли адміністративну відповідальність за корупційні порушення. Серед них – державні службовці, посадовці місцевого самоврядування, депутати місцевих рад та правоохоронці.

Привласнення на відбудові. В Херсонській області правоохоронці звернулися до суду за дозволом на доступ до речей та документів. Вони розслідують справу щодо можливого привласнення коштів на відновленні будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. Вважають, що службові особи фірми-підрядника незаконно заволоділи державними грошовими коштами, не повною мірою виконали роботи та завищили обсяги їх виконання. Суд доступ до ймовірних доказів дозволив.  

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір