Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Голові Олександрійської ВЛК, підозрюваній у видачі «білих квитків», обрали запобіжний захід

В Олександрії Кіровоградської області голові військово-лікарської комісії, терапевтці Центральної міської лікарні, суд обрав запобіжний захід на час слідства. Жінку підозрюють у видачі «білих квитків» та сприянню виїзду призовників за кордон. Від посади її не відсторонили. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як ідеться в ухвалі Ленінського райсуду Кропивницького, слідче управління головного управління Нацполіції у Кіровоградській області розслідує провадження №12024120000000979 від 5 вересня 2024 року.

За версією слідства, очільниця ВЛК ставила військовозобов’язаним неправдиві діагнози на підставі яких надалі визнавала їх непридатними до служби й виключала з військового обліку. Слідство зафіксувало два такі випадки. Зокрема у травні 2022 року та січні 2023 року жінка виписала відповідні документи двом чоловікам. Надалі вони виїхали у Польщу.

Лікарці повідомили про підозру у видачі службовцем завідомо неправдивих офіційних документів та у сприянні незаконного переправлення через кордон призовників. Серед доказів, які слідство надало суду: протоколи обшуку, документація ВЛК, висновки експерта, допити свідків, відомості від Держприкордонслужби.

На суді прокурор просив суд обрати підозрюваній запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Лікарка не заперечувала. В підсумку суд визначив жінці особисте зобов’язання. На час слідства підозрювана має прибувати до слідчого у кримінальному провадженні за першою вимогою, не виїжджати з міста без дозволу слідчого, не спілкуватися зі свідками. Про здачу паспорта для виїзду за кордон в ухвалі не йдеться.

Наразі в Реєстрі судових рішень за вказаним номером провадження немає згадок про клопотання слідчих щодо відсторонення голови комісії від посади.

Читайте також: Вступ до коледжу з «бонусною» відстрочкою: в Кропивницькому на хабарі затримали експосадовицю 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір