Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині засудили чоловіка, який сприяв зриву мобілізації та перешкоджав ЗСУ

У Світловодську Кіровоградської області засудили чоловіка, який адміністрував Telegram-канал, де сповіщав про мобілізаційну роботу співробітників ТЦК. Він отримав 2 роки «умовно».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Фігурант – мешканець Світловодська, проживає у цивільному шлюбі, має двох неповнолітніх дітей, тимчасово не працює, раніше не судимий. 

Як встановило слідство, чоловік створив Telegram-канал, де з липня по вересень 2024 року повідомляв про маршрути пересування військових, які виконували мобілізаційну роботу, локації патрулів. Для конспірації використовував евфемізми та графічні зображення овочів. Також такі повідомлення поширювали учасники каналу.

Ця діяльність сприяла ухиленню учасниками каналу від виконання своїх обов’язків з захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України під час мобілізації в особливий період. Також цими діями підсудний перешкоджав Збройним Силам України.

Чоловік уклав з прокурором угоду про винуватість. Згідно з нею він повністю визнав провину та погодився на 5 років позбавлення волі з можливістю звільнення від відбування покарання з випробувальним терміном.

У підсумку Світловодський міськрайонний суд 16 жовтня затвердив цю угоду та визнав чоловіка винним у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. Йому присудили 5 років позбавлення волі від відбування яких звільнили з умовним терміном на 2 роки. Протягом цього часу він зобов’язаний періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи.  

Читайте також: На Кіровоградщині громада замовила ремонт фасаду Будинку культури у фірми ексдепутата майже за мільйон

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір