Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС відмовився закрити справу судді з Одещини, підозрюваного у хабарництві та шахрайстві

Судді ВАКСу відмовились закривати кримінальне провадження щодо судді Болградського райсуду через закінчення строків досудового розслідування. Відповідне клопотання подали адвокати підозрюваного. 

Про це повідомляє «Слово і діло». Так, захисники Сергія Висоцького, судді Болградського районного суду Одеської області, просили закрити справу щодо підбурювання до хабарництва та шахрайства. На думку адвокатів, у справі закінчились строки досудового розслідування після повідомлення про підозру.

Але Вищий антикорупційний суд відмовив стороні захисту, й кримінальне провадження не закрили. Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення професійної діяльності цього суддю Болградського районного суду. 20 лютого цього року суд призначив для нього заставу у розмірі 757 тисяч гривень, яку так і не внесли, тож ВАКС помістив суддю під цілодобовий домашній арешт та зобов’язав носити електронний браслет.

Нагадаємо, слідство встановило, що Висоцький вмовив чоловіка надати йому хабаря у розмірі 4 тисячі доларів за закриття кримінального провадження. Ці кошти він мав передати іншим суддям, але натомість залишив хабар собі. 

Читайте також: Суддя з Херсонщини, яка «здійснює правосуддя» на окупованих територіях досі не звільнена з Генічеського райсуду

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір