Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

СІЗО та застава: у Миколаєві обрали запобіжний захід підозрюваній у хабарництві посадовиці

У суді обрали запобіжний захід для завідувачки миколаївського коледжу. Підозрюваній в отриманні хабаря за вступ до навчального закладу призначили перебування у СІЗО з можливістю виходу під заставу. 

Як повідомляє пресслужба Центрального райсуду Миколаєва, у вересні 2024 року завідувачка навчально-виробничої практики одного з місцевих коледжів пообіцяла за хабар допомогти чоловіку зі вступом до закладу. Навчання давало змогу отримати відстрочку від мобілізації, а завідувачка входила до складу приймальної комісії коледжу.

Досудове слідство встановило, що абітурієнт передав завідувачці 15 тисяч гривень хабаря, та крім цього перерахував закладу офіційну плату за навчання. По цьому чоловіка зарахували на навчання й видали Довідку про здобувача освіти. Згідно з матеріалами справи, завідувачка сприяла зі вступом ще й до миколаївського вишу.

Під час судового засідання жінка свою провину не визнала, зазначивши, що лише консультувала абітурієнтів щодо можливості вступу. Тож за результатами розгляду справи слідчий суддя Іван Дірко застосував щодо неї запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю вийти під 151 тисячу гривень застави. Також суд відсторонив підозрювану від посади.

Читайте також: Хабар за вступ на бюджет в одеський коледж: Суд відмовив в угоді про визнання провини

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір