Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині укриття за 9 мільйонів будуватиме фігурант кримінальних проваджень

Відділ освіти Болградської міськради на початку навчального року вирішив замовити побудову укриття для місцевої школи. Договір на будівництво чиновники без проведення конкурсу уклали з приватним підприємством «Васольбудстрой». Вартість робіт складатиме 9 132 454 гривень.

Згідно з даними Prozorro, 6 вересня, вже після старту навчального року, Болградська міськрада уклала договір на побудову найпростішого укриття для Табаківського ліцею. Як пише «Бессарабія.ua», Табаківський ліцей – єдиний в громаді, де через відсутність будь-якого укриття діти цьогоріч навчатимуться дистанційно. Роботи повинні бути завершені до 1 грудня 2023 року. Якщо підрядник виконає всі умови, діти Табаківського ліцею мають шанс розпочати другий семестр в офлайновій формі навчання. 

Зазначимо, що договір з «Васольбудстрой» підписали без використання електронної системи закупівель, тобто напряму без конкурсу. Пояснюють це тим, що на оголошений тендер не подалась жодна компанія. 

Власник і керівник цієї фірми – Василь Кінєв. Він – обвинувачуваний у справі про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 

Та це не перший випадок, коли громада користується послугами «Васольбудстрой».Так, наприклад, Городненська сільська рада Болградського району минулого року замовила у «Васольбудстрой» капітальний ремонт, облаштування укриття будівлі закладу освіти Вартість робіт майже півтора мільйона гривень. На той момент фірма вже фігурувала в кримінальному провадженні. Цікаво, що другим обвинувачуваним у справі проходить колишній голова Городненської сільської ради, який з 2020 року є головою Городненської об`єднаної територіальної громади.  

Читайте також: На укриття Одещини витратили майже 70 мільйонів гривень за 3 місяці: як оплачувався кошторис.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір