Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонська інженерка отримала підозру у колабораційній діяльності

Оксана Литвінова, інженерка-проєктувальниця з Херсона, отримала підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру. Текст підозри також опублікований на сайті Офісу Генерального прокурора.

Під час окупації Херсона Литвінова добровільно погодилася співпрацювати з росіянами та у червні 2022 року отримала в окупантів керівну посаду у незаконній установі: «начальника отдела градостроения, архитектуры и охраны исторической среды» в окупаційній адміністрації Херсона. На цій посаді жінка виконувала загальне керівництво відділом, реалізовувала розпорядження керівництва, виконувала організаційно-розпорядчі функції. Перед визволенням Херсона у листопаді 2022 року Литвінова разом з іншими колаборантами втекла на лівобережжя Херсонщини.

Литвіновій заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Журналісти «Антикорупційного виміру» зокрема знайшли інформацію про те, що Литвінова має чинний сертифікат інженерки-проєктувальниці І категорії. 

Читайте також: Херсонський нардеп, який не пройшов співбесіду у КСУ, ініціював законопроєкту про закриття відомостей у судових рішеннях

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір