Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Родич заступника голови Одеської ОВА заробить на запчастинах для Одесміськелектротрансу

Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» провело закупівлю запчастин для вантажних автівок. Відкриті торги виграла підприємиця з Києва, але угоду з нею не уклали. Контракт дістався конкуренту – фірмі, яка пов’язана з заступником голови Одеської ОВА Олега Кіпера. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

У квітні КП «Одесміськелектротранс» оголосило відкриті торги з поставки запчастин до вантажних транспортних засобів, фургонів та легкових автомобілів. Йшлося про деталі для ремонту ГАЗ-53, ГАЗ-3309, КамАЗ-5410, КрАЗ-557, ТАТРА, екскаваторів ЭО-2621/2628 та ELEX – 81, а також автобусів ZAZ «I-VAN».

За даними Prozorro, торги виграла ФОП Ганна Савро, запропонувавши деталі за 998 900 гривень. Але її пропозицію відхилили. Угоду уклали з фірмою ТОВ «Автопрофі Плюс», яка пропонувала запчастини за трохи дорожчою вартістю – 999 000 гривень.

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, компанія «Автопрофі Плюс» зареєстрована у 2014 році та знаходиться в Одесі на вулиці Василя Стуса, 2/1. Єдиним власником і одночасно директором фірми є Олександр Дмитрович Радулов. Таке саме прізвище та по-батькові має заступник голови Одеської обласної (військової) адміністрації. Та власник фірми і замголови ОВА Дмитро Радулов не просто мають однакові прізвища. 

У 2018 році ця компанія «засвітилася» і в декларації тоді ще директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитра Радулова. Він вказав, що його дружина Вероніка Радулова отримувала від ТОВ «Автопрофі Плюс» заробітну плату. Це не єдина обставина, яка пов’язує компанію з родиною заступника голови Одеської ОВА.

Власник фірми підрядника має таке саме по батькові, як і заступник голови Одеської обласної (військової) адміністрації. Місце його проживання вказане в селі Виноградівка Арцизької ТГ. Раніше Дмитро Радулов та Олександр Радулов разом керували фермерським господарством з цього села. 

З даних фермерського господарства в відкритих джерелах випливає, що обидва Радулова мають й однакову адресу. 

Як повідомляло видання «Інтент» заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Дмитро Радулов у 2023 році отримав в подарунок від Олександра Радулова в розмірі 778 тисяч гривень. Видання припускає, що Олександр і Дмитро Радулови — брати. 

Відповідно до даних Clarity Project, з 2017 року «Автопрофі Плюс» регулярно брала участь у державних закупівлях. З нею було укладено 117 договорів на загальну суму понад 83,54 мільйона гривень. Зокрема найбільшу кількість коштів фірма отримала від КП «Одесміськелектротранс».

Читайте також: Одеське КП переплатило понад 1,7 мільйона фірмі свого ексдиректора, який зібрався очолити управління в райдержадміністрації

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір