Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеське КП переплатило понад 1,7 мільйона фірмі свого ексдиректора, який зібрався очолити управління в райдержадміністрації

Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» було змушене звернутися до суду про стягнення коштів з «улюбленого» підрядника. Причиною позову стало те, що держаудитори виявили велику суму переплати за роботи. Фірмою, до якої наразі позиваються комунальники, керує колишній директор КП «ТМО». Зараз він проходить перевірку у звʼязку з тим, що хоче очолити управління в Одеській райдержадміністрації.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Як вбачається з матеріалів справи, КП «Теплопостачання міста Одеси» вимагає від компанії ТОВ «Колійник К» повернути 1 735 351,46 гривні. Ці кошти компанія незаконно отримала, вказавши в актах виконаних робіт завищені ціни. Причому це було зроблено всупереч договірної ціни та затвердженій проєктно-кошторисній документації. Тобто в документах, поданих фірмою на тендер були одні ціни, а під час звітування за вказані роботи фірма, як виявив аудит, «домалювала» понад 1,73 мільйона до їхньої вартості.

Важливим фактом є те, що керівництво КП не за власною ініціативою виявило завдані збитки. Третьою стороною у справі виступає Південний офіс Держаудитслужби, який знайшов невідповідності та переплату під час нещодавньої перевірки.

Окремо важливо зазначити, що ТОВ «Колійник К» – фірма якою керує колишній директор КП «ТМО» Денис Рудий про якого редакція «Антикорупційного виміру» вже розповідала раніше. Власником фірми є Станіслав Буланов з Броварів. 

За даними clarity-project.info фірма під керівництвом Рудого за останні чотири роки отримала від одеських комунальників підрядів на загальну суму більш ніж 106 мільйонів гривень. Найбільші суми фірма отримала від КП «Одесміськелектротранс» та «Теплопостачання міста Одеси». 

Цікаво, що директор ТОВ «Колійник К» Денис Рудий нещодавно подав до НАЗК декларацію кандидата на посаду начальника управління з питань інфраструктурного розвитку Одеської районної державної адміністрації. Цікаве співпадіння — пан Рудий став кандидатом на цю посаду після того, як новий очільник Одеської РВА Олександр Гринчак взяв до себе радником колишнього заступника мера Одеси з питань ЖКГ Дмитра Жемана. Останній, доречі, вже претендує на посаду першого заступника Гринчака.

Редакція «Антикорупційного виміру» вирішила звернути увагу цей «дивний збіг обставин», тому що саме за часи роботи Жемана на керівних посадах в Одеській міській раді ТОВ «Колійник К» Дениса Рудого регулярно отримувала підряди від підпорядкованих йому КП та Департаменту. 

Журналісти видання продовжать слідкувати за ситуацією та інформуватимуть читачів про перебіг подій. 

Читайте також: На Одещині фірма «Слуги народу» монополізувала сферу ЖКГ — до рук прибрали навіть пам’ятники військовим

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір