Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі доплатять 13 мільйонів за ремонт центру для ВПО: підрядник фігурує в кримінальних справах

Чиновники Одеської міської ради доплатять за ремонт в міському центрі гуманітарної допомоги за адресою вулиця Хімічна, 4. Капітальний ремонт одних тільки інженерних мереж там обійдеться бюджету міста в додаткові 13,3 мільйона гривень. Контракт отримала фірма, яка вже ремонтувала цю будівлю. Попередній договір привернув увагу поліції.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю

Управління капітального будівництва в Одесі уклало ще одну угоду з додаткових ремонтних робіт на території КУ «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення», що знаходиться на вулиці Хімічна, 4. Йдеться про ремонт інженерних мереж адміністративних будівель, вартість якого сягне майже 13,3 мільйона гривень.

Підрядником обрали ТОВ «Торговий дім «Роял Арт Декор», яка єдиною подалася на відкриті торги з особливостями. Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, власницею та директоркою фірми є мешканка Одеси Олена Постернак. Цікаво, що сама фірма при цьому зареєстрована чомусь у Львові.

Раніше «Антикорупційний вимір» вже згадував цю компанію в матеріалі про нове кримінальне провадження Одеської поліції. В ньому йшлося про те, що чиновників Одеської міської ради підозрюють в роздачі підрядів підконтрольним фірмам. Зокрема в матеріалах справи йдеться і про ТОВ «Торговий дім «РАД» з яким було укладено договір на капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій адміністративної будівлі літери «А, Б, В» на території КУ «Міський центр гуманітарної допомоги інформаційного та господарчого забезпечення» за понад 23 мільйони гривень

Слідчі стверджують, що роботи на обʼєкті не відповідають зазначеним в документах. Тож вони вважають, що службові особи фірм-підрядників зловживаючи своїм службовим становищем за попередньою змовою в умовах воєнного стану привласнили бюджетні гроші в особливо великих розмірах. А потім перерахували ці гроші на рахунки підконтрольних підприємств.

Крім того ТОВ «Торговий дім «Роял Арт Декор» фігурує в матеріалах кримінальної справи щодо зловживання владою та розкрадань на ремонті Міської клінічної лікарні №8 в Одесі. Там теж йдеться про посадовців Управління капітального будівництва та цілу низку їхніх підрядників, серед яких і фірма, оформлена на пані Постернак.

За інформацією Одеської міської ради, в будівлі на вулиці Хімічна, 4 планують створити міський центр компактного проживання для внутрішньо-переміщених осіб. Він буде розташований в будівлі площею 1400 кв. м. А після завершення всіх робіт там зможуть тимчасово оселитися до 100 внутрішньо переміщених осіб. Станом на листопад 2022 в мерії повідомляли, що будівля готова на 50%.

Читайте також: Одеський підрядник «погорів» на змовах: як в партії мера заробляють на протипожежній безпеці

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір