Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заволодіння грошима на купівлі палива для ЗСУ: Судитимуть одеських посадовців та підприємця

До суду передали справу начальниці паливної групи та інженера проєктно-кошторисної групи Одеського квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ). Слідство вважає, що вони разом з приватним підприємцем заволоділи коштами на купівлі палива для ЗСУ.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Досудове слідство вважає, що начальниця паливної групи Одеського КЕУ розробила план із заволодіння бюджетними коштами. Зокрема разом з інженером, який відповідав за державні закупівлі, вони оголосили конкурс на постачання твердої паливної деревини для потреб ЗСУ. Ціна на паливо була значно завищена.

Прокуратура стверджує, що до схеми посадовці залучили і приватного підприємця, який знав завчасно, що саме його оберуть переможцем тендеру. Щоб здійснити свій план, посадовці КЕУ використовували підроблені документи й надалі перевели своєму підряднику оплату за паливо за завищеною ціною. Це відбувалось протягом вересня-жовтня 2023 року. 

Таким чином начальниця, інженер та приватний підприємець заволоділи й розтратили понад 371 тисячу гривень з бюджету, як вважає досудове слідство. Їм повідомили про підозри за статтями про заволодіня чужим майном, зловживання службовим становищем та підроблення документів. 

Наразі всі троє перебувають у СІЗО з альтернативою виходу під заставу. Їхню справу розглянуть у суді. 

Читайте також: Хотів нажитись на купівлі армійських ліжок: У Кропивницькому посадовець отримав підозру

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

  1. […] До суду передали справу начальниці паливної групи та інженера проєктно-кошторисної групи Одеського квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ). Слідство вважає, що вони разом з приватним підприємцем заволоділи коштами на купівлі палива для ЗСУ. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір