Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївського посадовця підозрюють у зловживанні. Йдеться про переплату мільйона гривень на закупівлі для армії

У Миколаєві начальника Квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ) запідозрили у зловживанні становищем. Його вважають причетним до переплати понад мільйона гривень на закупівлі деревини для потреб ЗСУ. 

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони.  Начальник Миколаївського КЕУ у вересні 2023 року без проведення тендеру придбав за державні кошти 1070 м3 паливної деревини для потреб війська. Слідство встановило, що ціна на паливо була значно вищою від ринкової. 

Надало паливні матеріали приватне товариство, з керівником якого начальник Миколаївського КЕУ заздалегідь змовився, аби, як вважають правоохоронці, заволодіти коштами, переплаченими за деревину. 

Упродовж вересня-жовтня 2023 року Миколаївське Квартирно-експлуатаційне управління перевело товариству понад 3,5 мільйона гривень оплати. З них 1,1 мільйона гривень — кошти, зайво сплачені з бюджету через завищення цін на товар. 

Начальнику КЕУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Йому надалі оберуть запобіжний захід.

Фото: ДБР

Раніше у Кропивницькому посадовця КЕУ запідозрили у заволодінні коштами на купівлі ліжок для армії. А службовців Одеського Квартирно-експлуатаційного відділу наразі судять за підозрою у спробі привласнення коштів на купівлі палива для ЗСУ.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір