Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддя з Одещини, підозрюваний в шахрайстві, відповідатиме перед законом

Перед судом за шахрайство та підбурювання до хабаря постане суддя одного з райсудів Одещини. Досудове розслідування щодо нього завершили. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Досудове розслідування встановило, що суддя одного з райсудів Одещини вмовив чоловіка дати йому хабар у розмірі 4 тисячі доларів за закриття кримінального провадження. Ці кошти він мав передати іншим суддям, але натомість залишив хабар собі. 

У лютому 2024 року суддя отримав підозру у шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря. Наразі слідство щодо нього завершене, й справу передадуть до суду. Якщо вину доведуть, то йому загрожує до восьми років в’язниці з конфіскацією майна. 

Мова, ймовірно, йде про  Висоцького Сергія Олександровича. Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення професійної діяльності цього суддю Болградського районного суду. 20 лютого цього року суд призначив для нього заставу у розмірі 757 тисяч гривень, яку так і не внесли, тож ВАКС помістив суддю під цілодобовий домашній арешт та зобов’язав носити електронний браслет.

Читайте також: Суддя з Херсонщини, яка «здійснює правосуддя» на окупованих територіях досі не звільнена з Генічеського райсуду

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір