Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновник з Одещини отримав підозру

Колишньому голові Кілійської райдержадміністрації повідомлено про підозру. Як розповіли в обласній прокуратурі, підозру експосадовець отримав за зловживання службовим становищем. Мова йде про махінації із землями Дунайського біосферного заповідника.

Слідчі отримали докази причетності експосадовця до незаконного відчуження ще трьох ділянок на території Дунайського біосферного заповідника. Встановлено, що він передав земельні ділянки загальною площею 0,3 га у приватну власність для індивідуального дачного будівництва із земель, які перебувають у постійному користуванні ДП «Ізмаїльське лісове господарство», на узбережжі Чорного моря. 

“З’ясовано, що проєкти землеустрою на земельні ділянки не розроблялись, при цьому, дві ділянки підозрюваний передав своєму батьку та рідній тітці. Ще одну – дружині кадастрового реєстратора, який вносив несанкціоновані зміни до Державного земельного кадастру стосовно вказаних земель. Наразі реєстратора вже притягнуто до кримінальної відповідальності за вказаний злочин. Внаслідок таких протиправних дій ексголови державі завдано шкоду на понад 860 тис. гривень”, — йдеться в повідомлення прокуратури. 

Тим часом співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України оцінюють шкоду у значно більшу суму. Внаслідок дій посадовця, на їхню думку, державі завдано збитків на суму майже 4 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сільський голова Визирки чотири роки таємно здавав в оренду сміттєзвалище

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір