Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ДБР підозрює одеських посадовців в масштабних поборах з експортерів зерна

Слідчі ДБР підозрюють посадових осіб Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Одеській області в організації схеми поборів з експортерів «зернового коридору». Про це повідомила пресслужба ДБР

Слідчі вважають, що чиновники брали хабарі від суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одеської області по так званому «зерновому коридору». У бізнесменів, які хотіли безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи вимагали величезні суми грошей. Передавати гроші бізнесмени мали через посередників.

“Для приховування своїх протиправних дій посадовці визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні неправомірної вигоди.

У межах досудового розслідування сьогодні проводиться низка обшуків за місцем роботи й проживання фігурантів кримінального провадження”, — повідомили в ДБР. 

Працівники ДБР вже вилучили гроші від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування. Наразі готуються повідомити посадовцям про підозру, їм інкримінують ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Ведеться слідство. 

Нагадаємо, раніше НАБУ та САП повідомили про підозру слідчому ДБР. У ДБР невдовзі оприлюднили повідомлення, що всіляко сприятимуть розслідуванню.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір