Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Договорів на 9 мільйонів, а робіт на 2,5: На Одещині підрядник підозрюють в розкраданні бюджетних коштів

Керівнику організації, яка опікувалася благоустроєм, повідомили про підозру в службовому підробленні та розкраданні бюджетних коштів. Як розповіли в пресслужбі Одеської обласної прокуратури, фірма-підрядник, якою керував підозрюваний, уклала договорів на 9 мільйонів гривень, а робіт за цими договорами виконала лише на 2,5 мільйона гривень. 

За даними слідства, директор підприємства-підрядника уклав з селищною радою 8 договорів з капітального ремонту вулиць двох населених пунктів у колишньому Великомихайлівському районі на 9 млн гривень. Договори укладалися в межах регіональної програми з благоустрою населених пунктів Одещини на 2020-2024 роки.  

Впродовж кількох місяців директор вносив до актів приймання виконаних будівельних робіт і довідок про їх вартість завідомо неправдиві відомості.

За договором підряду, під час ремонту та технічного обслуговування дорожньої інфраструктури у селах, повинні були обладнати автоматизоване освітлення доріг світильниками потужністю 100-120 Ватт з вбудованою сонячною панеллю, датчиком світла, акумулятором і таймером зниження потужності.

Однак експертиза встановила, що вартість фактично виконаних робіт складає 2,5 млн грн, оскільки освітлення вулиць проведено лише частково, а замість передбачених 100-120 Ватт встановлені світильники потужністю 60 Ватт, які втричі дешевші.

Тож виходить, що підозрюваний заволодів понад 6 млн грн бюджетних коштів, які витратив на власний розсуд.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір