Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновникам на Одещині завадили розтратити 63,7 мільйона, але вони спробують знову

Аналітики Територіального управління БЕБ в Одеській області не дозволили Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації купити шкільні автобуси за невигідною ціною і таким чином розтратити майже 64 мільйони бюджетних коштів. Однак, чиновники оголосили закупівлю знову з тією самою очікуваною вартістю. 

30 листопада Бюро економічної безпеки України відрапортувало, що упередило розтрату понад 63,7 млн грн бюджетних коштів. 

Аналітики Територіального управління БЕБ в Одеській області встановили ризики завдання шкоди економічній безпеці держави під час проведення публічних закупівель через вебсайт електронної системи «Prozorro». З’ясувалося, що Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації порушив процедуру закупівлі 26 автобусів з очікуваною вартістю 63,7 млн грн. Мова йде про тендер, оголошений 8 липня 2022 року. БЕБ не вказувало конкретну закупівлю, але знайти її на порталі Prozorro досить легко, закупівлі на такі суми на Одещині не щодня оголошують, та й по 26 автобусів не часто купують. 

“За результатами аналізу БЕБ встановило недоцільність проведення публічних закупівель, визначення переможців з найменш вигідними умовами тощо. Згідно з рекомендаціями співробітників ТУ БЕБ, ініціатори зазначених закупівель відхилили процедуру та не проводили відповідні розрахунки. Територіальне управління БЕБ в Одеській області звертає увагу органів виконавчої влади та державних компаній, що здійснюють закупівлі, на необхідності обов’язкового дотримання вимог чинного законодавства у сфері публічних закупівель та організації належного контролю за їх проведенням, враховуючи дію режиму воєнного стану в країні”, – повідомили в Бюро.

Зазначимо, що Моніторинговий портал Dozorro досліджував питання закупівель шкільних автобусів минулого року. Найвища ціна за даними дослідження складала 2,4 мільйона гривень. 

Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації планував купити шкільні автобуси за ціною у 2,45 мільйона гривень. І ще до повідомлення БЕБ про скасування липневої закупівлі, 29 листопада, чиновники оголосили другий тендер з такою самою очікуваною вартістю.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір