Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нікого не пропускали без хабаря: На Одеській митниці викрили масштабну схему поборів

Державне бюро розслідувань повідомляє про викриття масштабної схеми поборів на Одеській митниці. Слідчі вважають, що митники без хабарів не пропускали в Україну навіть такі необхідні країні товари, як генератори. 

За даними ДБР, митники брали гроші з усіх, хто перевозив товари через кордон. Підозри слідчих підтвердили обшуки адмінбудівлі митного поста. Там виявили схованки грошей співробітників митниці.

«Інспектори лише за декілька годин зміни встигли «заробити» понад 65 тисяч гривень. Гроші спритники ховали під плінтусами, у комп’ютерній техніці, обігрівачах, макулатурі та навіть у туалеті», — йдеться в повідомленні.  

Зазначається, що під час спецоперації було затримано інспектора Одеської митниці, який вимагав з імпортера «плату» за безперешкодний ввіз генераторів та електроприладів. Гроші митник вимагав, кажуть в ДБР, за не створення штучних проблем при митному оформленні генераторів попри те, що нині діють пільгові умови для їх розмитнення. Свої «послуги» посадовець оцінював у 50% від суми офіційних митних платежів.

Наразі слідство задокументувало факти отримання посадовцем хабарів на кілька тисяч доларів США. Працівники ДБР затримали інспектора «на гарячому» після чергового отримання грошей. Вже вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання інспектору запобіжного заходу.

За скоєне затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Тим часом встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї та інших схем.


Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що посадовців Одеської митниці підозрюють в розкраданні сотень мільйонів гривень. Крім того, у листопаді На Одеській митниці знайшли білоруського м’яса на 3,6 млн доларів: Посадовці “закривали очі” на товар. А наприкінці жовтня під час обшуку на Одеській митниці ДБР знайшло гелікоптер.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір