Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Належить росіянам і не платить податки: БЕБ арештувало активи одеського «сухого порту» 

Бюро економічної безпеки домоглося арешту одного з найбільших логістичних центрів України. І хоча у Бюро не повідомляють, про яку компанію йде мова, видання “Економічна правда”  із посиланням на власні джерела, пише, що йдеться про компанію “Євротермінал” з Одеси.

Як розповіли в пресслужбі БЕБ, арештовані активи належать росіянам і їхня вартість становить близько 700 млн грн. 

«Детективи БЕБ викрили групу осіб та службових осіб товариства, що є одним з найбільших логістичних центрів України, в ухиленні від сплати податків особливо великих розмірів», – йдеться в повідомленні.  

Зазначається, що детективи встановили кінцевих бенефіціарів компанії. Власниками  через кіпрську офшорну компанію є громадяни російської федерації. В адміністративних будівлях підприємства було проведено обшуки. Виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують громадянство російської федерації засновників.

Громадяни країни-агресора, за даними слідства, змовившись зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з ПДВ під час проведення фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності. 

Суд наклав арешт на корпоративні права товариства. Також арештовано шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном – 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним.

Як повідомляє видання «Інтент», ТОВ “Євротерминал” зареєстроване на кіпрські компанії “Нортінгтон Холдінгс Лімітед” та “Кравенплейт Лтд”.  Бенефіціаром “Нортінгтон Холдінгс Лімітед” називали Павла Лісіцина, якого пов’язували із з Олександром Жуковим, бізнес-партнером мера Одеси Геннадія Труханова.

Читайте також: Через порт на Одещині намагалися переправити вантаж для російського олігарха

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

  1. […] Належить росіянам і не платить податки: БЕБ арештувало…Автор: Олена КравченкоБюро економічної безпеки домоглося арешту одного з найбільших логістичних центрів України. І хоча у Бюро не повідомляють, про яку компанію йде мова, видання “Економічна правда” … […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір