Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська мерія виділяє ще 85 мільйонів на ремонт ліфтів: До чого тут розкрадання 350 мільйонів

Постійна комісія Одеської міської ради з питань житлово-комунального господарства ухвалила рішення про виділення додаткових 85 мільйонів гривень на ремонт ліфтів протягом поточного року. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив депутат Олександр Авдєєв, який є членом комісії. 

Комісія вирішила внести зміни до основної програми розвитку житлового господарства м. Одеси на 2022-2026 роки. Як зазначає Авдєєв, до програми додадуть пункт про ремонт ліфтів. 

«Нам дуже важливо, щоб навіть у цей непростий час в будинках Одеси працювали ліфти, адже в них живе чимало родин с дітьми, пенсіонерів та людей, яким важко спуститися сходами», — написав депутат.  

У переліку, за словами Авдєєва, 101 ліфт на заміну та модернізацію, які були зупинені рішенням суду. За ухвалене комісією рішення ще мають проголосувати депутати міської ради. Ухвалення рішення депутатами дозволить відремонтувати у 2023 році 66 ліфтів.

Нагадаємо, у жовтні минулого року стало відомо, що правоохоронці розслідують справу про ймовірне розкрадання 350 мільйонів гривень під час реалізації «Міської цільової програми заміни, модернізації та диспетчеризації ліфтів в Одесі на 2016-2020 роки.

З матеріалів справи випливає, що протягом 2016-2020 років службові особи Одеської міської ради налагодили протиправний механізм щодо привласнення державних коштів шляхом проведення закупівель робіт у підконтрольних їм комерційних структур за завідомо завищеними цінами. 

Слідчі вважають, що службові особи Одеської міської ради, Філії «Одесліфт ПАТ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ «СТАЛЬКАНАТ-СІЛУР», ПАТ «ВИРОБНИЧЕ ОБ`ЄДНАННЯ «СТАЛЬКАНАТ-СІЛУР», ПП «ПОРТАЛ-Н», ТОВ «ГРАНД ПОРТАЛ СЕРВІС», ТОВ «ПОРТАЛ ГРУПП», зловживаючи своїм службовим становищем під час монтажу та ремонту ліфтового обладнання у багатоповерхових будинках Одеси, вчинили шляхом завищення вартості робіт та обладнання привласнення бюджетних коштів на загальну суму понад 350 млн грн.

Раніше ми також писали про те, що в Одесі колишні чоловік та дружина розігрують між собою тендери на технічне обслуговування ліфтів.

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір