Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Поліція розслідує схему вимагання хабарів за підписання угод на ремонт на Одещині

Правоохоронці підозрюють чиновників Южненської міської ради в вимаганні хабарів за підписання угод на ремонтні роботи. Про це свідчать дані єдиного реєстра судових рішень. 

Поліція веде досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем). Згідно з матеріалами справи, починаючи з жовтня 2022 року по теперішній час посадові особи налагодили схему вимагання неправомірної вигоди за підписання договорів на капітальні та поточні ремонти. 

Наразі слідчій Відділення поліції №4 Одеського районного управління поліції №2 ГУ НП в Одеській області звернувся до суду за дозволом провести огляд території комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Золота рибка» комбінованого типу Южненської міської ради Одеського району Одеської області. Мова йде про роботи, які виконувались згідно з угодою, укладеної за результатами закупівлі, проведеної 6 жовтня  Управлінням капітального будівництва Южненської міської ради. 

Матеріали для відкриття провадження поліції передали співробітники СБУ. 

«В клопотанні зазначено, що на даний момент у слідства недостатньо доказів для притягнення винної особи до кримінальної відповідальності за скоєння вищевказаного злочину, необхідність отримання додаткових речових доказів, які самостійно, або в сукупності з іншими доказами, мають важливе значення для встановлення всіх обставин вчиненого злочину, а також те, що особа здійснює свою протиправну діяльність конспіративно, вбачається, що відомості про вчинений злочин неможливо отримати в іншій спосіб, крім як шляхом проведення огляду», — зазначається в тексті ухвали суду.

Зараз роботи на території дитячого закладу тривають. Суддя дозволив проведення огляду слідчим. За даними порталу Prozorro, роботи виконує ФОП Михайло Курик. Він також є власником та керівником ТОВ «Южфасад». 

Як з’ясував «Антикорупційний вимір», фірма пана Курика є фігурантом кримінальної справи про службове підроблення.  У 2015 році пан Курик балотувався до Южненської міської ради від Аграрної партії України.

Читайте також: Суд відправив чиновницю, підозрювану в корупції, під нічний домашній арешт

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір