Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд заарештував споруди на території одеського санаторію: Пам’ятку культури продали за безцінь

Пам’ятку культурної спадщини, яка розташована на Французькому бульварі в Одесі заарештовано судом і передано до АРМА. Про передачу Агентству з розшуку та менеджменту активів майна вартістю 130 мільйонів гривень розповіли в Одеській обласній прокуратурі. 

Як зазначають правоохоронці, за клопотанням прокурорів судом накладено арешт на будівлі та споруди пам’ятки культурної спадщини місцевого значення площею 1284 м кв. по вул. Французький бульвар, 85, в Одесі. За цією адресою розташований санаторій імені Чкалова. Тож ймовірно мова йде про споруди на території санаторію. 

«За даними слідства, посадовими особами управління з майнових відносин Одеської обласної ради у липні 2015 року на аукціоні реалізовано будівлі та споруди вищезазначеної пам’ятки культурної спадщини за заниженою на понад 100 млн грн вартістю. Наразі з метою збереження економічної вартості нерухомого майна, будівлі та споруди пам’ятки передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)», – розповіли в прокуратурі.  

Розслідуються дії, кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем. 

Як неодноразово писали ЗМІ та громадські активісти, поблизу цієї території розташована нерухомість, що належить скандальному бізнесмену, фігуранту кримінальної справи про створення злочинної організації за участю одеського мера та посадовців міської ради, Володимиру Галантернику. 

Наприкінці 2018 року та протягом 2019 року громадські активісти протистояли спробам забудови пляжу «Чкаловського». Ділянку на території санаторію орендувала фірма, пов’язана з Володимиром Галантерником та компанією «Будова».   

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та “зарплата” Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір