Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

СБУ затримала ще одного заступника голови Одеської військової адміністрації

Служба безпеки України затримала вже другого заступника голови Одеської обласної військової адміністрації. Цього разу мова йде про Ігоря Ткачука.

Про затримання в ООВА повідомив її голова Максим Марченко. Він також розповів, що після затримання вчора, 6 березня, в військовій адміністрації продовжувалися обшуки. Про подробиці справи поки що нічого не відомо.  

«Продовжуємо спільно з правоохоронними органами очищення всіх керівників, які досі не розуміють, як саме вони повинні виконувати свої посадові обов’язки, а тим більше під час війни. Сьогодні СБУ в Одеській області було затримано заступника голови ОВА Ткачука І.М., наразі ідуть слідчі дії. Всі подробиці щодо суті справи будуть доведені пізніше. Я ще раз наголошую, що ми ніколи не погодимся з будь-якою неправомірною діяльністю осіб не залежно від посади яку вони займають», – написав Марченко. 

Затриманий Ігор Ткачук обіймає посаду заступника голови Одеської військової адміністрації з жовтня 2022 року. До того ж він депутат Одеської районної ради. Як зазначає видання «Інтент», до цього призначення Ткачук вже обіймав посади в Державній адміністрації. У 2005-2015 роках він пройшов шлях кар’єрними сходами від консультанта організаційного відділу апарату Одеської обласної державної адміністрації до заступника керівника апарату ОДА та начальника відділу організаційної роботи апарату, зазначає видання. 

Вже в 2017 році Ткачук посів місце  начальника відділу протоколу апарату Одеської обласної державної адміністрації потім сів у крісло заступника голови адміністрації та керівника апарату. У 2020 році Ткачук був помічником народного депутата, президентом благодійного фонду. Протягом 2022 року вісім місяців виконував обов’язки заступника директора державного підприємства “Морський торговельний порт «Чорноморськ». 

Ігор Ткачук став другим заступником голови Одеської обласної військової адміністрації, затриманим правоохоронцями з початку 2023 року. До цього затримали, а потім звільнили з посади через підозри у хабарництві Олега Муратова. 

Другого лютого ми повідомляли, що Олег Муратов отримав другу підозру. В ООВА вчергове проводилися обшуки. Раніше ми писали про подробиці іншої справи проти Олега Муратова. В межах згаданої справи СБУ з’ясувало, що посадовець підбурював свою колегу Марину Зінченко дати хабаря правоохоронцям за закриття справи про розкрадання грошей.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини. Обласний вимірБільше публікацій Новини. Обласний вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір