Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновник з Одещини, обвинувачуваний в вимаганні хабаря, постане перед судом

Справу головного спеціаліста Олександрівської селищної адміністрації Чорноморської міської ради Одеської області, якого звинувачують в одержанні 2700 доларів хабаря, скеровано до суду. 

Як повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури, обвинувальний акт скеровано до суду. За даними слідства, посадовець вимагав та одержав 2700 доларів США хабаря від приватного підприємця за безперешкодне розміщення на території селища об’єктів торгівлі. 

Розмір хабаря за кожен об’єкт торгівлі чиновник розраховував відповідно до виду товару, строку та місця торгівлі. За гроші він обіцяв не чинити перешкод під час одержання дозволу на торгівлю. Сума хабаря за кожен об’єкт коливалася від 200 до 600 доларів. 

Чиновника затримали під час одержання коштів. Його було відсторонено від посади. Дії обвинувачуваного кваліфікують за ч. 1 ст. 368 КК України. Судитимуть його, ймовірно, за один задокументований випадок хабарництва, хоча спочатку у прокуратурі повідомляли, що чиновник, за даними слідства, налагодив в селі систематичний збір «данини» з малого бізнесу.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір